Afbeelding
Foto: Kerstzaalvoetbaltoernooi

Kerstzaalvoetbal in Den Asseldonk

Sport Jeugd voor Jeugd Sport

Nieuw Bergen | Dit jaar komen de jeugdafdelingen van de voetbalverenigingen uit de gemeente Bergen tijdens de kerstvakantie in actie voor het 44ste kerstzaalvoetbaltoernooi genoemd ‘Keepershandschoenen24.nl kerstzaaltoernooi’. Dit evenement vindt plaats op woensdag 28 december in sporthal Den Asseldonk. Zoals bekend heeft dit kersttoernooi door Covid-19 in 2020 en 2021 niet plaats kunnen vinden.

De jeugdspelers van de verenigingen HRC, Stormvogels en Montagnards spelen al geruime tijd onder de vlag van SJO Maasduinen, dat is ontstaan door het verminderende aantal jeugdspelers in de dorpen van de gemeente Bergen. De werkgroep heeft geïnventariseerd hoeveel teams er gaan deelnemen, inclusief Resia en EWC, en hieruit bleek dat er veel minder teams zijn dan de afgelopen jaren. Ook de gemeente Weeze als partnergemeente van Bergen werd benaderd, maar daar werd geen interesse getoond.

Een en ander heeft de werkgroep doen besluiten dat het toernooi niet meer over drie dagen wordt georganiseerd, maar op één dag, en dit jaar onder leiding van Stormvogels uit Siebengewald. Gestart wordt om 8.30 uur met de JO7 teams, gevolgd door de JO9/JO8 en JO11 teams. In de middag wordt er gestreden om de penaltytrofee, waarna JO15 en JO13 gaan spelen. In de avond komen JO17 en JO19 aan bod.

De organisatie is nog bezig om voor de penaltytrofee een bekende professionele keeper naar Bergen te halen, maar dit is echter nog niet 100 procent zeker.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT