De première in De Buun werd door de hoofdrolspelers bezocht
De première in De Buun werd door de hoofdrolspelers bezocht Foto: Archief Well

Prachtige documentaire ‘Dorp vol bloemen’

Video Hobby & vrijetijd Maatschappelijke discussie Natuur VIDEO

Well | Piet Selten kwam zo’n twee jaar geleden naar Archief Well met een idee. Hij wilde graag een film maken waarin de werkzaamheden van de Groen Groep Well werden vastgelegd. De vraag was of Archief Well hierin iets kon betekenen. 

Nou, dat was niet zo moeilijk. Het archief werkt al enkele jaren samen met dorpsgenoot Wim Voncken, die van zijn reizen filmpjes maakt. Het zijn eigenlijk kleine documentaires. Wim helpt ook al mee met de eindmontage van het videomateriaal, dat Archief Well heeft gekregen uit de nalatenschappen van Sef Zeegers en Wiel Klabbers. Ook Is hij bezig met een documentaire over de ontginning en exploitatie van de ruim honderdjarige geschiedenis van Landgoed Wellsmeer, die getoond kan worden als ooit (?) het Energie Landgoed Wells Meer wordt ontwikkeld.

Wim was bereid mee te werken en zo trok hij het hele seizoen in 2023 gewapend met camera en drone op met de Groengroep en legde alle inspanningen, maar ook de ontspanningen vast.

Het resulteerde in een prachtig document dat een hechte groep mensen laat zien, die zich zeven maanden per jaar inzet om Well mooier te maken. Nog mooier dan het al is! Op zondag 24 maart was de exclusieve première voor deze vrijwilligers met hun aanhang in de Buun. 

Vanaf nu is deze prachtige docu te zien op het filmkanaal van Archief Well youtube.com/@archiefwell 


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT