Dorpsbelangen haakt alsnog af

Video

Nieuw Bergen | “De ambitie is niet weg, maar we moeten reëel blijven”, aldus een teleurgestelde Patrick Robben tijdens een gesprek met Maasduinen Centraal in de studio op plein Mosaïque in Nieuw Bergen.

In een uitgebreid interview geeft Dorpsbelangen-voorman Patrick Robben aan dat het maar niet wil lukken om voldoende mensen te vinden, die op de kieslijst van de nieuwe politieke partij willen staan. Ook het achterblijven van sponsoren heeft een negatief effect op de ambities, want juist die sponsors zijn belangrijk. “Partijen die al in de gemeenteraad zitten, krijgen een bijdrage van de gemeente, wij niet. We moeten het hebben van sponsoren om een campagne te kunnen financieren.” 

“Er zijn mensen bijgekomen en weggegaan, maar we hopen dat mensen zich alsnog melden.” Dat moet dan wel gebeuren vóór 20 december, want dat is de datum waarop nieuwe partijen geregistreerd moeten zijn voor de verkiezingen van 16 maart. 

Het blijkt voor Dorpsbelangen lastig te zijn om kandidaten te vinden en Robben denkt dat het wellicht ook te maken heeft met de aanwezigheid van Rolf Krijnen. “Er zijn mensen die niet op de lijst willen omdat hij bij de partij zit. Hij heeft dan ook een uitgesproken mening die niet bij iedereen goed valt.” Hierover zegt Robben dat alle opties bespreekbaar zijn, dus ook een eventueel vertrek van Krijnen.

Robben spreekt in het interview over het hoe en waarom, maar ook over wat de toekomst nog gaat brengen voor de nieuwe club. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT