Afbeelding
Foto: Chris Smits

Vrijwilligers plaatsen wildspiegels

Video Natuur VIDEO

Nieuw Bergen | Aanrijdingen met wilde dieren is een probleem in het buitengebied van de gemeente Bergen. Er zijn enkele hotspots waar dit meer dan gemiddeld plaatsvind en de jagersvereniging WBE (Wild Beheer Eenheid) van Bergen in samenwerking met de gemeente wil die aanrijdingen zoveel mogelijk voorkomen. Daarvoor werden op zaterdag 15 januari aan de Ceresweg, een van de wegen waar veel ongelukken met vooral reewild gebeuren, wildspiegels geplaatst.

“Als valwild-coördinator van de gemeente Bergen word ik tientallen keren per jaar door de politie opgeroepen om naar een aanrijding te komen”, zegt Bart Gerdes. “Door deze maatregelen hoop ik dat die aanrijdingen, met alle nare gevolgen van dien, zullen verminderen. De gemiddelde schade aan de auto’s is zo’n 2.200 euro en dan heb ik het nog niet over het dierenleed, want vaak zijn de beesten zwaargewond en moeten uit hun lijden worden verlost.”


De andere hotspots die binnenkort ook worden aangepakt zijn de Wezerweg in Well en de Bleijenbeek, de weg van Afferden richting Siebengewald.

Heb je als automobilist een aanrijding met een dier, dan ben je verplicht dit aan de politie te melden via nummer 0900 - 8844. Geef dan zo nauwkeurig mogelijk je locatie door en blijf ter plaatse totdat de politie of de valwild-coördinator is gearriveerd. Niet melden is strafbaar.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT