Afbeelding
Foto: Simone & Radboud

Koffieconcert in Goch - Natallia Tsymaliova

Video Kunst & cultuur VIDEO

Zondagmiddag 5 februari 2023 verzorgde de gemeente Goch onder de noemer van “Kulturbühne  Goch” weer een mooie concert.
Deze keer was het de beurt aan Natallia Tsymaliova met haar roots in Soligorsk, Belarus en sinds 2018 woonachtig in Duitsland.

Haar klassieke saxofoonopleiding aan het conservatorium in Düsseldorf kwam tijdens dit concert wonderlijk mooi tot zijn recht, want Natallia wist uit haar saxofoon de prachtigste maar ook heel bijzondere klanken te halen, waarbij zeer goed te horen was dat zij absoluut geen doorsnee soliste is met een heel eigen eigentijdse stijl en een onnavolgbare vingervlugheid.

Voor de pauze was dat onder andere te horen in een 7-delige suite van Bach en na de pauze met een heel moderne etude genaamd Mai van de Japanner Ryo Noda en een stuk van componist Christian Lauba met de naam Salsa. Ook heel opvallend en leuk was dat Natallia 3 muziekstandaards gebruikte om haar muziekpartituur uit te stallen.

De opkomst voor dit concert was bijzonder groot, want organisator Eva van Amstel moest nog vele stoelen in de foyer van het raadhuis bijplaatsen.
Het volgende koffieconcert in de foyer van raadhuis in Goch is op zondag 5 maart 2023 om 15:30  uur met medewerking van Vera Nebylova op vooiloncello en Bernis Rucinsaskas op contrabas.


Radboud en Simone

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT