Afbeelding
Foto: Eigen

Aanleg rotonde Well slechts één hamerslag verwijderd

Video Maatschappelijke discussie Politiek VIDEO

Well | Tijdens de commissievergadering van woensdag 15 februari hebben alle partijen groen licht gegeven voor de aanleg van de rotonde in Well.

Het dossier ‘Rotonde Well’ heeft inmiddels heel wat hoofdbrekens opgeleverd. Eerst was het prioriteit van de provincie, maar even later stond het op een longlist. Vervolgens was het project weer van de lijst af en toen ineens stond het weer op een shortlist. Uiteindelijk heeft de gemeente het project naar zich toegetrokken om uiteindelijk de laatste hordes tot realisatie te beslechten. Een van de grootste hobbel was de stikstofcompensatie, en dat is inmiddels geregeld. Wethouder Splinter geeft aan dat de gemeente Bergen voldoende stikstofcompensatie in haar portefeuille heeft door de aankoop van voormalige agrarische bedrijven. 

Door de brede steun in de commissievergadering is de definitieve bestemmingsplanwijziging slechts nog een hamerstuk tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op 7 maart. Wethouder Splinter hoopt dat er rond de bouwvak van dit jaar gestart kan worden met de aanleg van de rotonde in Well.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT