Podcast & Video

Het Besluit - Pilot Parkeercirculatie gemeente Bergen

Video Maatschappelijke discussie Podcast Politiek VIDEO

Nieuw Bergen | In de weekenden van Hemelvaart en Pinksteren bezoeken veel mensen de recreatiegebieden in de gemeente Bergen. Dit leidt regelmatig tot parkeeroverlast voor de inwoners die in de buurt van deze gebieden wonen. Met de pilot ‘Parkeercirculatie’ wil Gemeente Bergen deze overlast verminderen.

Gemeente Bergen heeft onderzoek gedaan naar de parkeercirculatie in en om de recreatiegebieden in de gemeente. Hierbij werd onder andere gekeken naar het aantal beschikbare parkeerplaatsen, de doorstroom van verkeer en de informatievoorziening voor bezoekers en bestuurders.

Uit het onderzoek kwamen verschillende mogelijkheden voor de korte, middellange en lange termijn om de parkeercirculatie in en om de recreatiegebieden te verbeteren. Deze mogelijkheden worden de komende tijd verder uitgewerkt.


Aan de N271, van en naar Bleijenbeek, het Reindersmeer en de Hamert, worden borden geplaatst. Deze borden informeren bezoekers op het moment dat de parkeerplaats vol is. Bij de laatste twee recreatiegebieden verwijzen de borden ook naar een alternatieve parkeermogelijkheid.

Evaluatie
De pilot wordt uitgevoerd in de weekenden rondom Hemelvaart en Pinksteren. De gemeente werkt hierbij samen met een gespecialiseerd bedrijf, de ondernemers bij de parkeerplaatsen en de boa’s. Na Pinksteren wordt de pilot geëvalueerd. Gekeken wordt of deze vorm van informatievoorziening voor bezoekers leidt tot de gewenste verbetering.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT