Les Montagnards in actie in de Oranjerie in Roermond
Les Montagnards in actie in de Oranjerie in Roermond Foto: Twan ten Haaf

Les Montagnards toont niveau in Roermond

Algemeen Kunst & cultuur

Roermond | Afgelopen zondag 14 april toog de Bergse fanfare Les Montagnards naar De Oranjerie in Roermond. Hier deed zij mee aan het Open Podium van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Dit Open Podium zou je een toegankelijke variant op het klassieke Bondsconcours kunnen noemen. De vereniging kon in alle vrijheid een programma invullen en kreeg daarop een beoordeling met adviezen mee van een professionele jury. (Door Twan ten Haaf)

“Afgelopen jaar hebben we tijdens de verschillende jubileumconcerten veel mooie reacties uit onze omgeving mogen ontvangen over de optredens die we verzorgd hebben”, zo stelt dirigent Miko Derks. “Nu vonden we het een mooi moment om ons niveau ook eens te toetsen voor een professionele jury, zij beoordelen kritisch op de muzikale inhoud.”

Het juryrapport was positief en opbouwend. Er werden mooie woorden gesproken over het orkest en daarmee kan de dirigent samen met zijn muzikanten tevreden terugkijken op dit meetmoment. De komende periode zal Les Montagnards weer in Bergen op verschillende momenten optredens gaan verzorgen. Traditiegetrouw tijdens de communie op Hemelvaartsdag, rondom de Dodenherdenking op 4 mei bij De Hamert en tijdens Zomerfestival Mosaïque op 7 juli.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT