Sofiia Mushtai uit Oekraïne zal op donderdag 20 juli een concert verzorgen
Sofiia Mushtai uit Oekraïne zal op donderdag 20 juli een concert verzorgen Foto: Eigen

Pianotalenten geven concert in protestantse kerk Gennep

Kunst en Cultuur Jeugd voor Jeugd Kunst & cultuur

Gennep | Op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 juli vult de ruimte van de historische protestantse kerk in Gennep zich opnieuw met welluidende pianoklanken. De monumentale kerk aan de Markt in Gennep ontvangt opnieuw een aantal jonge pianisten. Zij strijken in de regio neer om op diverse locaties aan beide zijden van de grens hun opgedane kennis in het kader van een masterclass te presenteren voor publiek.

Het betreft hier de zestiende editie van het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenfestival dat plaats vindt tussen 16 juli en 30 juli 2023. Dit festival is gekoppeld aan de ‘Internationale Heinrich Neuhaus Masterclass voor Piano’. 35 jonge pianisten uit België, China, Cyprus, Duitsland, Estland, Frankrijk, Hongarije, IJsland, Italië, Japan, Kosovo, Letland, Litouwen, Moldavië, Nieuw-Zeeland, Oekraïne, Oezbekistan, Polen, Rusland, Turkije en Zuid-Korea zullen tijdens deze editie garant staan voor hoogstaande interpretaties aan de vleugel tijdens 129 concerten in 29 steden en gemeenten in de Euregio Rijn-Waal.

Gennep ontvangt op deze avonden achtereenvolgens Mikhail Kambarov uit Rusland, hij speelt werken van Beethoven, Schumann en Chopin. Max Mostovetski uit Duitsland brengt op 19 juli Bach, Mozart en Brahms ten gehore. Donderdagavond sluit Sofiia Mushtai uit Oekraïne de serie af met vertolkingen van werken van Scarlatti, Mozart, Brahms en Chopin. De concerten beginnen om 20.00 uur.

De realisatie van de serie recitals in Gennep wordt onder verantwoordelijkheid van Klavierfestival NiederRheinLande / Pianofestival Nederrijnland gerealiseerd door Podium Roepaen in samenwerking met de Stichting Johannes Engelen. De toegang is gratis, uiteraard wordt een vrijwillige bijdrage voor de studenten op prijs gesteld.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT