Winst voor SPES

SPES uit Milsbeek ontving zondag de Peelkorf, laatste in de Topklasse. SPES speelde niet haar beste wedstrijd, vooral in de tweede helft was de concentratie stukken minder. SPES opende wel met 3-0, maar deed daar een kwartier over. Dyan Peters, Anouk Janssen en Yara Koster zorgden voor die scores. Nadat de Peelkorf van dichtbij raak schoot, liep SPES via twee doelpunten van Anouk Janssen en junior Brechje Derks, weg naar 6-1. SPES bleef combineren en daaruit wist Jessie Janssen raak te schieten. Daarna scoorden Dyan Peters en Femke Wijnhoven onder de korf. Met de ruststand van 9-2 werd de tweede helft begonnen. SPES bleef de ploeg met de meeste kwaliteit, maar profiteerde daar niet genoeg van. Caroline Lamers (2) en Dyan Peters tilden de stand wel naar 12-3, maar er werd ook slordiger gekorfbald en en kansen gemist. Anouk Janssen met een afstandsschot, Dyan Peters uit een vrije bal en Caroline Lamers achter de korf brachten de stand op 15-4 met nog 10 minuten op de klok. Onder de korf lukte het niet zo goed meer, waardoor er meer van afstand geschoten moest worden. Beide teams wisten dit twee keer te doen, voor SPES via Judith van den Broek en Desiree Nagels. Eindstand 17-7. Met deze uitslag neemt SPES de tweede plaats in en speelt zondag tegen koploper Korfrakkers. SPES 2 maakte er een spannende strijd van en verloor in de allerlaatste seconde met 9-10 van Altior 2. SPES 3 versloeg Prinses Irene 3 met 8-5. Donderdag speelt SPES de bekerwedstrijd tegen Rosolo in Reusel om 20.00 uur. Zondag programma: Korfrakkers 1 - SPES 1 om 15.00 uur in Erp; Korfrakkers 2 - SPES 2 om 13.30 uur in Erp; Klimop 2 - SPES 3 om 11.00 uur in Kekerdom. De dames van Spes hadden de verdediging goed voor mekaar en gaven de tegenstander weinig ruimte tot scoren.