De nieuwe rotonde in Well mooi te zien van grote hoogte
De nieuwe rotonde in Well mooi te zien van grote hoogte Foto: Nic

Politiek gedraaide rotonde

Algemeen Maatschappelijke discussie

Well | De route om tot realisatie van de rotonde in Well te komen was er een van veel politiek gedraai. Jarenlang is er gesteggeld tussen de gemeente en provincie voordat er eindelijk medio 2023 groen licht kwam voor de aanleg. 

Op 27 april is de feestelijke opening van het nieuwe ‘veilige’ verkeerspunt waar de afgelopen jaren tientallen ongelukken zijn gebeurd. Omwonenden zijn blij dat de werkzaamheden zo goed als klaar zijn en men weer vanaf de N271 het dorp in kan. “Nu nog wat nieuwe parkeerplaatsen” is de meest gehoorde klacht. 

Voor velen is het onbegrijpelijk dat de provincie Limburg jarenlang geen oog heeft gehad voor de verkeersveiligheid bij de kruising van de Rijksweg N271 met de Weezerweg. Ruim zes jaar is er gepraat door wethouders en gedeputeerden over een rotonde in Well. Voor de provinciale verkiezingen stond die ineens op een shortlist om na de verkiezingen weer in de koelkast te verdwijnen. Toenmalig wethouder Roefs heeft zich “erg kwaad” gemaakt over deze gang van zaken. Maar toen ze uiteindelijk zelf weer bij de provincie als deputé aan de slag ging, durfde ze haar vingers niet de branden aan dit dossier. 

Uiteindelijk was het wethouder Splinter die de koe bij de hoorns heeft gevat door de regie en uitvoering naar zich toe trekken en door ‘meekoppelkansen’ uiteindelijk tot een totaaloplossing is gekomen. Toen alle plannen in 2022 zo goed als klaar waren dreigde stikstof alsnog roet in het eten te gooien. Onduidelijk was wie er verantwoordelijk was voor de compensatie hiervan. Hierover weigerde destijds verantwoordelijk gedeputeerde Van Gaans om tekst en uitleg te komen geven. 

Terugkijkend op het hele proces reageert een buurtbewoner terwijl hij zijn schouders ophaalt: “Ach het is gewoon een politiek gedraaide rotonde, maar we zijn blij dat die er is gekomen.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT