Heijen komt tekort tegen Vitesse

Archiefbericht

Waar koploper Vitesse uit Gennep uitging van een makkelijke zege op Heijen, kreeg Heijen de eerste kans in deze derby. Maar Jan Pouwels had het vizier niet op scherp staan, waardoor hij voorlangs schoot. Vitesse 08 was de betere ploeg en het was dan ook duidelijk dat Heijen alles uit de kast moest halen om een goed resultaat te behalen. Dit ging goed tot de zesde minuut. De Gennepse spits Rob Janssen kwam net voor de uitkomende verdediger van Heijen en knikte de bal in het lege doel, 0-1. Nog geen zes minuten later was het Jan Pouwels die de gelijkmaker op het scorebord bracht, na een prachtige pass van Thymo Zeelen. Er zat een luchtje van buitenspel aan, maar de verder goed leidende scheidsrechter wees gedecideerd naar de middenstip. Maar dat Vitesse te sterk was bleek wel acht minuten later. Toen plaatste Verbeek de bal in de verre hoek, 1-2. In de 30e minuut werd de wedstrijd beslist in Genneps voordeel. Nu was het een vermeende terugspeelbal die Heijen fataal werd. Het was Coen Wijnen die dit buitenkansje niet onbenut liet. Ruststand was 1-3. Na rust probeerde Heijen van alles zonder veel succes en had Vitesse het wel een beetje gezien. En dat leverde een gezapige tweede helft die weinig weg had van een streekderby. De schare supporters van Gennep was dan ook al ver voor het eindsignaal te vinden in de kantine van Heijen. Heijen mag zich focussen op de volgende duels om boven de degradatiestreep te blijven. Te beginnen volgende week uit tegen Hapse Boys. Aanvang 14.30 uur. Vitesse08 mag vast plannen wanneer het kampioenschap gevierd kan worden. Serkan Gercek controleert de bal voordat hij de doelpoging onderneemt. Rob Janssen, 1 van de doelpuntenmakers kijkt toe. Bron: Gezien.nl