Judokampioenen in Sint Oedenrode

Archiefbericht

Afgelopen weekend stond voor een aantal Gennepse judoka's het Nationaal Klompentoernooi in Sint-Oedenrode op het programma. Op zaterdag was het de beurt aan de 15 jaar en ouder. Vele van de Gennepse judoka's werden strijdend in de voorrondes uitgeschakeld, maar lieten zien goede progressie gemaakt te hebben. In de klasse van de Dames -52kg streed Cecilia Ribbink voor het podium. Kort achter elkaar werden de wedstrijden afgewerkt en dat leverde voor haar een verdienstelijke derde plaats op. De klasse -90 kg en -100kg werd samengevoegd. Dat weerhield Mart Hendriks -90kg niet om een keurige tweede plaats te behalen. In wat kleinere poules behaalden Maartje Berns, Lisa Lettink en Rick Noy een tweede plaats. Zaterdag was het de dag van de jeugd. Ook hier veel strijd. Natascha en Remco Duursma, Boaz Urlings werden op dit grote toernooi vroegtijdig uitgeschakeld. De broers Noud, Ben en Sam de Cort daarentegen waren deze zondag bijna niet te stoppen. Ben en Sam werden ieder na vijf winstpartijen tot kampioen gekroond. Noud werd verdienstelijk derde. Bron: Gezien.nl