Montagnards "Herbstmeister"

Op een koud en guur sportpark in Lottum sleepte Montagnards met een 0-0 stand slechts één puntje in de wacht maar mag zich wel 'Herbstmeister' noemen. In de wetenschap dat nummer 2 met een puntje verschil met de hete adem in de nek van de Bergense ploeg blaast. Lottum had zijn tactiek afgestemd op het ontregelen van de opbouw van Montagnards en slaagde daar zeer goed in. De mannen uit Lottum waren zelf met name gevaarlijk met snelle counters. In de 5e minuut had dit al bijna resultaat. Montagnards verdediger Jan Elsenberg en keeper Bas v.d. Wouw moesten alle zeilen bijzetten om een Lottumse voorsprong te voorkomen. Willem jan Elsenberg had aan de andere kant de kans om Montagnards op voorsprong te brengen, maar zijn inzet werd door de Lottumse doelman gekeerd. Strijd en opportunisme vierden hoogtij en Montagnards was niet in staat om in het eigen ritme te komen. Eenmaal glipte Dick Kleeven langs zijn directe tegenstander, maar zijn voorzet bereikte geen medespeler en bleef het tot de rust 0-0. Na rust leek Montagnards de strijd naar zich toe te trekken. Al in de 46e minuut was hier de eerste kans. Dick kleeven gaf de bal hard voor het doel, maar Teun jacobs en Nick Joosten konden beiden niet het beslissende tikje geven. Twee minuten later een schot van Dick Kleeven dat, via een Lottums been, corner werd. En ook deze was niet gevaarlijk genoeg. In de 54e minuut nogmaals een kans voor de Bergenaren. Net op het moment dat er op doel geschoten moest worden, werd de bal weggegleden en kwam in de voeten van Willem Jan Elsenberg die zijn inzet net over het doel zag gaan. Lottum putte moed uit de gemiste kansen en trok weer vol op de aanval. Montagnards doelman Bas v.d. Wouw redde in de 65e minuut bekwaam op een Lottumse counter en ook middenvelder Jeffrey v Mierlo was goud waard door even later de bal van de doellijn te halen. Het was duidelijk dat het team die het eerst zou scoren ook met de punten aan de haal zou gaan. In blessuretijd leek dat toch nog te gebeuren voor Montagnards. Een prachtig snel dalend schot van Bart v Mil over de, ver voor zijn doel staande, Lottumse doelman werd echter met een uiterste krachtsinspanning nog net over het doel getikt. Daarmee was de eindstand en de beginstand hetzelfde. Met het ene puntje gaat Montagnards als koploper in de 5e klasse F de winterstop in. Al is de nummer 2 nu tot op een punt genaderd. Bron: Gezien.nl