Derby Achates - Heijen eindigt in gelijkspel

De derby tussen Achates en Heijen leek zonder doelpunten te blijven. In de slotfase wisten beide teams echter één keer te scoren, waardoor de eindstand van 1-1 werd bereikt. De wedstrijd in Ottersum was er één met twee gezichten. Voor rust had Achates de beste mogelijkheden, na de thee was Heijen de bovenliggende partij. Beide ploegen wilden in de laatste wedstrijd voor de winterstop een goed resultaat neerzetten, om zo met een goed gevoel de feestdagen in te gaan. Zoals gezegd ging Achates in de eerste helft het best met dit streven om. Na enkele minuten bood de lat de Heijense doelman Van der Burg de helpende hand. In het verdere vervolg van het eerste bedrijf was Achates meer op de helft van Heijen te vinden dan andersom. Zonder dat er sprake was van goed spel leverde het veldoverwicht de Ottersummers een aantal kansen op. Enkele malen hield Mark van der Burg zijn ploeg overeind. Bij andere pogingen om te scoren ging de bal voorlangs of naast het doel. Ook schoten van afstand boden geen soelaas. Heijen kon hier niet al te veel kansen tegenover stellen. Tijn Wabeke was een keer dicht bij een doelpunt en kort daarna leverde een scrimmage het nodige gevaar voor de Achates-defensie op. In de tweede helft waren de rollen als het ware omgedraaid. Heijen pakte meer het initiatief en voelde dat er in Ottersum wat te halen was. De Heijenaren brachten nu voetballend meer dan de thuisclub. Toch was er een verschil met voor rust: De bovenliggende partij, dit keer Heijen, kon weinig mogelijkheden scheppen. Al met al bleef de verdediging van Achates vrij gemakkelijk overeind. Voor het overige stelden de Ottersummers hun eigen aanhang in de tweede helft teleur. In feite had iedereen zich al neergelegd bij een eindstand van 0-0, tot de laatste vijf minuten. Het begon bij aanvang van de blessuretijd met een hoekschop voor Heijen. Twee Heijense invallers eisten daarbij de hoofdrol op. Mark Wit legde de bal perfect neer in het strafschopgebied en Martijn Custers zette zijn hoofd er tegenaan: 0-1. Heijen leek de luid bejubelde voorsprong over de streep te trekken, maar moest in de vierde minuut van de extra tijd toch nog de gelijkmaker incasseren. Pim Volkert wist net voor het eind de 1-1 op het scorebord te brengen. Voor de Heijenaren was het zuur dat er op het laatst nog twee punten werden weggegeven, maar de gehele wedstrijd zuiver beschouwend was de 1-1 een juiste uitslag van een overigens matige derby. Heijen heeft hiermee de eerste seizoenhelft beëindigd. De ploeg staat op de 10e plek en heeft de aansluiting met de middenmoot nog niet geheel tot stand kunnen brengen. Net voor carnaval hervatten de Heijenaren de competitie met een thuiswedstrijd tegen Constantia. Achates gaat op 25 januari op bezoek naar Constantia in Wanroy. Bron: Gezien.nl