Eenvoudige overwinning in Sittard voor Gennep Cougars

GENNEP. Zaterdag haalden de heren 1 van Gennep Cougars een eenvoudige overwinning binnen in Sittard, eindstand 64-85. Zaterdag hadden de heren in de vroege morgen een lange reis voor de boeg, tegenstander Bumpers uit Sittard lag niet bepaald om de hoek. Gennep trad aan met 9 man, waaronder 4 spelers van het heren 3 team. Cougars begon het eerste kwart zeer fel met een man-to-man verdediging. Mede door 11 punten van Aaron Dekker, 12 punten van Jorik Wulterkens en enkele mooie assists door Howard Gordon werd het eerste kwart overtuigend gewonnen met 16-32. Bumpers had moeite met de aanval van de Gennepenaren en zat het eerste kwart al flink in de foutenlast door pogingen om Gennep te stoppen. Het tweede en derde kwart werden tevens door Gennep gedomineerd. Aangezien Bumpers de wedstrijd niet met forse cijfers wilde verliezen werd er in het vierde kwart nog aangezet om het gat te verkleinen, maar Gennep reageerde scherp. Heren 3 speler Jesse Dijkstra debuteerde in het heren 1 team en scoorde 2 punten. Opmerkelijk was dat er in totaal 24 persoonlijke fouten door Bumpers werden gemaakt, tegen 5 van Gennep. Aaron Dekker speelde een goede wedstrijd en scoorde maar liefst 31 punten. Al met al een mooie uitslag voor de Gennepenaren die hiermee zaterdag op de vierde plaats eindigden. Aankomende zondag spelen de heren 1 van Gennep Cougars om 13:15 uur in Pica Mare tegen koploper Maastricht Knights.