Ongelukkige nederlaag Stormvogels

In een wedstrijd die geen winnaar verdiende, ging DAW toch met drie punten terug naar Schaijk. Vlak voor het eindsignaal benutte doelman Rodriques een veel te gemakkelijk gegeven strafschop waardoor DAW de wedstrijd met 2-1 won.Stormvogels kreeg voor aanvang van de wedstrijd al te maken met een tegenvaller. Doelman Jeffrey Koch raakte bij de warming-up geblesseerd en kon niet spelen. De pas 17 jarige reserve doelman Jesse Derksen nam zijn plaats in en keepte een prima wedstrijd. Het weer bepaalde deze middag grotendeels het wedstrijdbeeld. De harde wind stond dwars over het veld en dat was in de passing en de combinaties te merken. De eerste doelpoging kwam op naam van Stormvogels. Ingo Custers speelde zich mooi vrij, maar met zijn schot kon hij het de DAW doelman niet moeilijk maken. In de tegenaanval kwam DAW op voorsprong. Freek van Boekel wist zich vanuit het middenveld slim vrij te lopen en wilde vanaf links de bal hoog voor het doel brengen. Zijn voorzet, of was het toch een schot op het doel, werd gedragen door de wind en belandde buiten bereik van de Stormvogels doelman in de verre kruising. In de 16e minuut leek Stormvogels op weg naar de gelijkmaker, Lloyd Kooiman speelde zich goed vrij en legde de bal vanaf de achterlijn terug op de inlopende Tijn Wabeke. Met een uiterste krachtinspanning wist een DAW verdediger het dreigende gevaar te voorkomen. In de 39e minuut was Tijn nog dichter bij een doelpunt nadat hij uit een voorzet van Thomas Creemers de bal tegen de paal schoot. Niet lang hierna had Stormvogels de hulp van de paal nodig. Na een goede combinatie vanuit het middenveld werd spits de Looijer vrijgespeeld die vrij voor het doel tegen de buitenkant van de paal mikte. Ruststand 0-1.Na de theepauze kwam Stormvogels fel uit de startblokken met de bedoeling om snel de gelijkmaker te scoren. In de 49e minuut verlengde, de weer hard werkende, middenvelder Jaap Arts een voorzet van Thomas naar de vrijstaande Tom Huberts. Zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Vier minuten later was het wel raak. Een voorzet van links kwam terecht bij Lloyd Kooiman die de bal naar zijn linkervoet kapte en hard over de grond binnenschoot. Stormvogels drukte DAW steeds verder terug en kreeg nog wat halve kansen om op voorsprong te komen. DAW, dat in de tweede helft tot de 70e minuut nog niet voor het Stormvogels doel was gekomen, kon door het Stormvogels offensief op de counter spelen en was in de 71e minuut bijna succesvol. Een lange bal kwam bij invaller Megens die alleen op de keeper dreigde af te gaan. Met een ultieme sliding kon de zeer goed spelende Thijs Kerkhoff de bal tot corner verwerken. DAW kwam hierdoor weer wat terug in de wedstrijd en was met 2 schoten van Marc Raaijmakers dichter bij een doelpunt dan Stormvogels in deze fase. Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor de DAW doelman. Hij benutte een penalty die werd gegeven nadat een DAW aanvaller opzichtig binnen het strafschopgebied tegen zijn directe tegenstander aanliep. Doelman Rodriques liet zich dit buitenkansje niet ontnemen.
  Bron: Stormvogels 28 - Verslag