Half februari liggen de aanslagen weer op de deurmat
Half februari liggen de aanslagen weer op de deurmat Foto: BSGW

Gemeentelijke belastingen weer in de maak

Openbare publicatie

Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW) maakt momenteel de WOZ-beschikkingen en OZB-aanslagen voor 2021 op. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. OZB staat voor Onroerendezaakbelasting. BsGW verstuurt de beschikkingen en aanslagen inde tweede helft van februari.

Corona en WOZ-waarde
De WOZ-waarde is de waarde van onroerend goed, zoals woningen, gebouwen of grond. Uit de marktontwikkelingen blijkt dat corona geen invloed heeft op de waarde van woningen. Als corona wel een bepalende invloed heeft op de waarde van vastgoed, in het bijzonder op niet-woningen, houdt BsGW hier rekening mee.

Hogere WOZ-waarde
De huizenprijzen blijven stijgen. Daardoor staat er misschien een hogere WOZ-waarde op uw aanslagbiljet. Dit kan ook het geval zijn als BsGW de objectkenmerken van een pand extra gecontroleerd heeft. Objectkenmerken zijn bijvoorbeeld het type van de woning, de grootte, de inhoud en de ligging.

Bezwaar maken
Denkt u dat uw WOZ-waarde te hoog is vastgesteld? Maak dan niet meteen bezwaar. Neem eerst contact op met BsGW via www.bsgw.nl/contact. De taxateurs geven graag een toelichting en beoordelen kosteloos of de WOZ-waarde juist is vastgesteld.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT