Alzheimer Café Bergen al 1 jaar digitaal

Algemeen

Nieuw Bergen | Het is alweer een jaar geleden dat de eerste online Alzheimer Café uitgezonden werd. Sindsdien is er slechts één life bijeenkomst geweest. Deze was niet in de vertrouwde zaal van Maasduinen Staete, maar in de Petruskerk in Oud-Bergen, zodat alle bezoekers gepaste afstand van anderhalve meter konden houden. Vanwege de coronamaatregelen waren er al die andere derde dinsdagen van de maand online uitzendingen onder leiding van Miranda Fleuren met uiteenlopende onderwerpen. 

Aan bod kwamen enkele ervaringsverhalen van de familie Van Ass en de heer en mevrouw Van der Heiden. Ook zijn verschillende thema’s de revue gepasseerd zoals bewegen, pijn bij dementie, ‘dit ben ik en dit hoort bij mij’, juridische zaken en nog meer. De uitzendingen trekken enorm veel kijkers.

De uitzendingen worden gemaakt om aandacht te houden voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en naasten en om deze mensen, professionals en belangstellenden van informatie te voorzien. Ook voor de komende maanden staan er weer uitzendingen gepland met interessante thema’s en boeiende ervaringsverhalen.

De uitzendingen zijn te bekijken en terug te kijken op YouTube via Maasduinencentraal, Facebook en de website van Alzheimer Noord-Limburg.

Namens alle vrijwilligers hopen wij dat deze digitale cafés toch een hulp of steuntje in de rug kunnen zijn in deze tijd. Voor vragen kunt u bellen met Miranda Fleuren, Coördinator Alzheimer Café Bergen, 06 - 5110 7508.

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT