Afbeelding
Foto: Chris Smits

Loket Rampenfonds vanaf vrijdag geopend

Algemeen Hoog water - LOB - Dijken

Op vrijdag 6 augustus wordt het loket geopend om 1000 euro tegemoetkoming uit het Rampenfonds aan te vragen voor particulieren in Limburg die gedupeerd zijn door waterschade. De aanvraag kan ingediend worden tot maandag 16 augustus via de website van de plaatselijke gemeente.

De termijn is beperkt tot die datum zodat het bedrag nog deze maand kan worden overgemaakt naar de gedupeerden. Het uitgekeerde geld is belastingvrij en heeft geen invloed op eventuele uitkeringen.

Criteria
De criteria voor huishoudens voor het in aanmerking komen voor de gift van 1000 euro zijn de volgende:
Het gaat om een huishouden (dus niet een onderneming of bedrijf), gelegen in een bij de gemeente als ondergelopen bekendstaande straat, of deel van een straat;
Er moet sprake zijn van aanzienlijke schade als gevolg van overstroming/wateroverlast op minimaal plinthoogte in woonvertrekken op de begane grond (dus niet slechts kelder, berging en/of tuin). Bij eventuele controle moet dit aangetoond kunnen worden.

Gedupeerden in Limburg die op basis van deze criteria in aanmerking menen te komen voor de gift kunnen in de periode van 6 tot en met 16 augustus 2021 (uiterste datum!) een aanvraag indienen via een aanvraagformulier dat vanaf 5 augustus op de website van hun eigen gemeente te vinden is. De mogelijkheid een aanvraag in te dienen is er dus uitsluitend via de website van de eigen gemeente. Inwoners van de getroffen gemeenten wordt gevraagd hun buren en kennissen te wijzen op de korte periode waarin het loket open is.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT