Anne Heesakkers (14) legt Lieze Braaksma (6) in de luren
Anne Heesakkers (14) legt Lieze Braaksma (6) in de luren Foto: Jurgen Peters

Fast verliest van VC Sneek

ARBO Rotterdam/FAST heeft VC Sneek geen gemakkelijke zondagmiddag gegund. De volleybaleredivisionisten uit Gennep en Sint Anthonis verkochten hun huid duur maar slaagden er niet in de tegenstanderpunten af te snoepen. VC Sneek zegevierde in de Activiahal na vier sets met 1-3. (Door Jos Grönger)

Na de spetterende afsluiting van 2021 droomde de ploeg van trainer Ivo Martinovic van een nieuwe overwinning. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport verliep de voorbereiding op het treffen met de Friezinnen minder vlekkeloos. Door Coronaperikelen konden diverse speelsters niet alle trainingen meemaken, en zag Martinovic zich genoodzaakt zijn ploeg te wijzigen.

Desondanks hield ARBO Rotterdam/FAST zich staande in het gevecht met VC Sneek, dat in de heenwedstrijd nog een maat te groot was geweest. Pas na het bereiken van de big points verloor de thuisploeg de opponent uit het oog. Met 23-25 namen de bezoeksters met 0-1 de leiding. De teleurstelling sprak in de tweede set aanvankelijk een woordje mee. Sneek stoomde door naar een 3-10 voorsprong voordat de thuisclub zich herstelde. FAST sloop dichterbij en kwam via 16-16 op een 20-18 voorsprong. Sneek wist het tij te keren en zette het samenwerkingsteam uit Brabant en Limburg met 21-25 aan de kant.

Alsof FAST de tegenstander Sneek een spiegel voorhield werden de rollen in de vierde set omgekeerd. De thuisploeg schoot uit de startblokken. Via 5-0, 9-2, 15-9 en 20-15 stoof het op de setwinst af. Die werd ondanks een Friese opleving met 25-23 bereikt. In de vierde set werd duidelijk dat de thuisploeg de reserves moest aanspreken terwijl Sneek een versnelling hoger schakelde. Trainer Martinovic wisselde er op los maar het gaf zijn team niet de gewenste vleugels. FAST verloor de set met 18-25 en leed daarmee een eervolle 1-3 nederlaag.

Aanstaande dinsdag speelt FAST de inhaalwedstrijd tegen Team22.