Afbeelding
Foto: Chris Smits

Burgemeesters tonen begrip voor ondernemers

Algemeen Ondernemers Politiek

De burgemeesters van Noord- en Midden-Limburg hebben begrip getoond voor de ondernemers van winkels en horecazaken die zaterdag hun bedrijven willen openen. ‘We begrijpen het signaal dat ze willen geven. Het water staat hen aan de lippen’, zo laten de burgemeesters in een gezamenlijke verklaring weten.

De burgemeesters stellen dat in toenemende mate sprake is van een maatschappelijke en sociale noodsituatie: ‘We horen dat velen de maatregelen zat zijn en snakken naar perspectief’. De grenzen met België en Duitsland zorgen bij Limburgse ondernemers voor extra problemen in vergelijking met hun collega’s elders in het land, stellen de burgemeesters. ‘Door de aanhoudende coronamaatregelen staat het water hen aan de lippen. Ze vrezen voor hun voortbestaan. Ondernemers zien dat door de ad-hoc lockdown hun klanten de landsgrens overgaan. Daar zijn winkels en bedrijven wel open. We zien dagelijks de problemen die dat met zich meebrengt’.

De burgemeesters begrijpen daarom het signaal dat winkels en horecaondernemers zaterdag willen geven. ‘’ De rek is er volledig uit. Dat begrijpen we maar al te goed. Ondanks alle tegenslagen blijven de ondernemers strijdbaar. Die veerkracht is bewonderenswaardig’. In het gezamenlijke statement spreken de burgemeesters de hoop uit dat het kabinet vrijdag in de persconferentie met een toekomstperspectief komt. ‘We hopen dat het kabinet gehoor geeft aan de roep uit de samenleving’. In de verklaring wordt niets gezegd over eventuele handhaving wanneer ondernemers hun deuren openen en dit volgens de nieuwe maatregelen nog niet mag. ‘We vertrouwen erop dat onze ondernemers zaterdag een verstandige afweging maken’, schrijven de burgemeesters.

Bron en tekst: Peel & Maas Venray


Bijschrift -

Chris Smits

!