De gemeente wil af van het contract met Gazprom en onderzoekt de mogelijkheden
De gemeente wil af van het contract met Gazprom en onderzoekt de mogelijkheden Foto: Gazprom

Gemeente Bergen onderzoekt contract met Gazprom

Algemeen Duurzame energie Politiek

Nieuw Bergen | Momenteel woedt er na de inval van gevechtstroepen uit Rusland een verschrikkelijke oorlog in Oekraïne, en die moet worden gefinancierd. Een belangrijke inkomstenbron voor de Russische oligarchen is hierbij de verkoop van fossiele brandstoffen, waaronder aardgas. Uit onderzoek van ‘Follow the Money’ blijkt dat ook de gemeente Bergen een contract met Gazprom heeft voor de levering van aardgas.

Wethouder Antoon Splinter legt het een en ander uit. “We maken deel uit van een collectief contract, dat destijds via een aanbesteding is verlopen en vergund is aan Gazprom. We zijn aan het kijken of, en zo ja hoe we hier van af kunnen.”  

Het contract van de gemeente met Gazprom loopt voor nu dus nog gewoon door. Voor de politieke partijen in de zal dit ongetwijfeld een bespreekpunt worden, zeker gezien de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen over twee weken.

De CDA-wethouder zegt hierover, dat dit weer een extra reden is om gas te blijven geven op het energielandgoed Wells Meer en niet meer afhankelijk te zijn van Russische brandstof.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT