Voorzitter Piet ten Haaf met de winnaars Sjan, Linda, Leonie en Jos
Voorzitter Piet ten Haaf met de winnaars Sjan, Linda, Leonie en Jos Foto: Chris Smits

Bekendmaking Beste Idee

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Na ruim twee jaar was het op dinsdagavond 8 maart eindelijk zover en kon de plaatselijke dorpsraad eindelijk het ‘Beste Idee van Nieuw Bergen’ bekend maken. 

Een onafhankelijke jury heeft uit de twaalf inzendingen drie projecten uitgekozen. Daarnaast werd bij de dorpsraad overwogen en gekeken of het idee ook praktisch uitvoerbaar en financieel te realiseren is. 

Als eerste werd het idee van Sjan om een bankje op de Holshaag gehonoreerd. Volgens de indienster is het één van de mooiste plekjes in de gemeente, wordt er veel gewandeld en is een rustbank om van de omgeving te genieten zeker op zijn plaats.

Het tweede idee is een samenvoeging van twee inzendingen namelijk een ‘kabouterpad’ van Linda en een ‘kabouterbos’ van Leonie. Deze twee ideeën worden tezamen als project een uitgevoerd en samen met de dames gaat de dorpsraad met de gemeente kijken waar dit het beste zou kunnen worden gerealiseerd. 

Het idee van Jos werd als laatste project opgepakt. Zijn ingezonden plan is om het centrum van Nieuw Bergen beter te laten aansluiten op de bestaande fiets en wandelknooppunten binnen de diverse bestaande Apps.


De dorpsraad wilde nu nog niet bekend maken hoeveel geld er per project wordt bijgedragen. “Eerst gaan we kijken wat het allemaal gaat kosten en wat eventueel andere partijen zouden willen bijdragen”, aldus Piet ten Haaf, voorzitter Dorpsraad Nieuw Bergen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT