Den Asseldonk wordt ingezet als crisisnoodopvang
Den Asseldonk wordt ingezet als crisisnoodopvang Foto: Optisport

Den Asseldonk ingezet als crisisnoodopvang vluchtelingen Oekraïne

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Zalencomplex en sportcentrum Den Asseldonk in Nieuw Bergen is aangewezen als crisisnoodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dit bleek uit een spoedoverleg op dinsdag 15 maart tussen Den Asseldonk met de gemeente Bergen en de brandweer. Er zullen komende periode duizenden vluchtelingen naar onze veiligheidsregio komen en deze zullen opgevangen worden verdeeld over diverse gemeenten, waaronder ook Bergen.

Dit gaat betekenen dat Den Asseldonk per donderdag 17 maart vanaf 18.00 uur in gebruik wordt genomen door de gemeente en het Rode Kruis, en voor circa twee maanden zal dienen als crisisnoodopvang. Tijdens deze periode is Den Asseldonk niet beschikbaar voor andere activiteiten. Enkel de bibliotheek, de dagbesteding, fysio, judo en fitness zullen toegankelijk blijven.

De bedrijfsleiding van het recreatiecentrum zal in samenwerking met de gemeente zo spoedig mogelijk gaan kijken wat de alternatieve opties zijn voor de gebruikers die nu hun activiteiten niet kunnen beoefenen. Ook over het eventueel ophalen van spullen en materialen om activiteiten tijdelijk elders uit te oefenen wordt aan de gebruikers van Den Asseldonk gevraagd om komende dagen contact op te nemen.

Vooralsnog heeft KBO Bergen haar jaarvergadering met bijbehorende feestavond, die gepland stond voor vrijdag 25 maart verplaatst naar De Klaproos in Siebengewald. Ook de jeugdavond van Ondeugd die aanstaande vrijdag 18 maart gepland stond, kan daar niet doorgaan. Er wordt nog naar een oplossing gezocht om Ondeugd toch te laten plaatsvinden, maar dan op een andere locatie. Voor het muziekproject Stage Life, dat op zaterdag 9 april in Bergen van start zou gaan moet ook dringend een nieuwe locatie worden gevonden. Uitbaters van cafés, kroegjes of zaaltjes in de gemeente Bergen die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden via de Facebookpagina www.facebook.com/bandsold of bellen met Jan-Willem Lely 06 - 2894 4746.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT