Een scrimmage voor het doel van Stormvogels
Een scrimmage voor het doel van Stormvogels Foto: VV Achates

Achates doet zichzelf tekort tegen Stormvogels

Ottersum | Op een zonnig sportpark De Niersvallei werd de Maasduinenderby tegen Stormvogels ‘28 uit Siebengewald gespeeld. De thuisploeg kwam tot twee keer toe op achterstand maar uiteindelijk werden de punten in deze strijdlustige derby broederlijk gedeeld.

Lees hieronder het wedstrijdverslag van Jan Broekman:

Veel strijd en inzet in duel met concurrent Stormvogels
Achates krijgt met een remise gevoelsmatig te weinig

Onder leiding van de uitstekende referee Lars Koelman uit Heesch trad Achates deze zonnige zondagmiddag aan tegen Stormvogels ’28 uit Siebengewald. Keeper Sjoerd Peeters staat na een schorsing weer onder de lat en hij mist nog wedstrijdritme. Hij oogt wat onzeker bij hoge ballen en bij het uitkomen op diepe ballen. Ook Bas Thijssen staat weer in de middenlinie, wat zeker de creativiteit ten goede komt. Bij Stormvogels komt het verdelen en het spelinzicht vooral van de 35 jarige Bart Seegers. Bovendien heeft hij een voortreffelijke lange bal, waarmee hij spel goed verplaatst. Rechter spits en aanvoerder Gijs Creemers is de gevaarlijkste man voorin.

Vooral de beide Achates vleugelverdedigers onderscheiden zich vanmiddag en halen regelmatig de achterlijn. Al na een kwartier moet van de gasten Nick Bottenberg met een rugblessure naar de kant. Achates en Stormvogels zijn het eerste halfuur aan elkaar gewaagd, met de thuisploeg wel meer aan de bal, waarbij de gasten met veel spelers achter de bal loeren op een uitval. Achates kreeg vanmiddag veel corners mee, maar vanrechts was de inzet regelmatig te laag en een prooi voor de fysiek sterke verdediging uit Siebengewald. Vooral het kwartier voor de pauze domineert Achates met doelrijpe kansen voor Kai Bicentini op een pass van Damien Matulessy, die van dichtbij te gehaast naast schiet. Bas Thijssen heeft pech als zijn inzet via de paal terugkomt en keeper Mark van der Burg alsnog redding kan brengen. Daarmee breekt ook de pauze aan.

Na de thee moet Jaap Ingenbleek al na 2 minuten geblesseerd naar de kant. Achates begint agressief en is wederom de bovenliggende partij, maar de eindpass is vaak niet secuur genoeg. Het eerste balcontact van invaller Thomas Creemers, met buitenkantrechts, draait goed achter de Ottersumse verdediging en Kevin Peeters legt de bal vervolgens breed op Bart Seegers, die in de 66 e minuut van dichtbij simpel de 0-1 kan binnentikken. Ook invaller Giel Tijdink moet met een voetblessure vroeg in de 2e helft afhaken. Sterkhouder Bart Seegers ziet vanaf de middenlijn Sjoerd Peeters wat voor zijn doel staan en zijn trap stuitert net over het Ottersumse doel. Daniel de Oude slingert naeen rush over de hele linker zijde de bal goed voor, maar kopkracht voorin is niet het sterkste punt van de Roodwitten. In de 74e minuut schiet Sjoerd Verwaay, ingevallen voor Pim Konings, strak in en keeper Van der Burg redt in eerste instantie. Via Yannick Schouten en de kluts kan Kai Bicentini de afvallende bal binnentikken (1-1). Een zeker verdiende gelijkmaker. Bas Thijssen kan met een te mooie val in de zestien de scheidsrechter niet om de tuin leiden. Sjoerd Verwaay heeft even later zijn vizier niet scherp staan en schiet naast de staander. In de 82e minuut loopt Achates wederom tegen een treffer aan, wanneer Wesley Brons een voorzet van Thomas Creemers knap binnenkopt. Een minuut later jaagt Bob Bindels, een afvallende bal, van 20 meter als een streep in het dak van het doel. Gerechtigheid, maar de in blessuretijd komt Achates bij een corner goed nog weg. In de 95e minuut heeft Damien Matulessy de 3-2 op zijn schoen op een pass van Bicentini, op vijf meter van het doel ramt hij de stuiterende bal over het doel. Stormvogels was vandaag met een paar bepalende spelers slimmer dan de formatie van Sven Jeuriens. Voetbaltechnisch hoeven de roodwitten voor niemand in deze klasse onder te doen, maar ze missen nog de nodige ervaring in spelsituaties.