Oorlogsmonument in Milsbeek
Oorlogsmonument in Milsbeek Foto: Gemeente Gennep

Wegafsluiting bij Dodenherdenking in Gennep

Openbare publicatie

Gennep | Ook dit jaar herdenkt de gemeente Gennep de slachtoffers van oorlogsgeweld tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. De officiële gemeentelijke herdenking in Milsbeek start om 19.00 uur met een moment van bezinning in de kerk van Milsbeek. Om 19.35 uur start een stille tocht naar het burgermonument, waar kransen gelegd worden. Daarna loopt de stoet naar het militair ereveld, waarna om 20.00 uur twee minuten stilte worden gehouden. Dan volgen toespraken, muziek en kransleggingen bij het militair ereveld.

Verder is er zoals ieder jaar een herdenking bij de Barmhartige Samaritaan op het Vrijheidsplein bij de Highlanderbridge (Niersbrug). Om 19.30 uur vertrekt er een stoet vanaf de Markt naar het Vrijheidsplein. Om 20.00 uur worden ook hier twee minuten stilte gehouden, waarna er kransen en bloemstukken worden gelegd.

Vanwege de herdenking is tussen 19.45 en 20.15 uur een deel van het centrum afgesloten. Het gaat om de Nijmeegseweg tussen de aansluiting met de Kleineweg en de Niersweg, de Genneperhuisweg tussen de aansluiting met de Niersweg en de Haspel en de Niersweg tussen de Highlanderbridge en de Nieuwstraat. De wegafsluitingen hebben ook gevolgen voor buslijn 83. Tussen 19.45 en 20.15 uur komen de haltes Wilhelminaplein, Niersbrug en Ottersumseweg te vervallen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT