Brigitte en Jos speldden elkaar het lintje op onder toeziend oog van de burgemeester
Brigitte en Jos speldden elkaar het lintje op onder toeziend oog van de burgemeester Foto: Fred Fransen

Jos en Brigitte van Elsbergen koninklijk onderscheiden

Algemeen Familieberichten

Well | Op woensdag 6 juli ontvingen Jos van Elsbergen én zijn echtgenote Brigitte van Elsbergen-Megens een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Pelzer reikte de onderscheidingen uit bij MFC De Buun in Well, voorafgaand aan het startschot voor de Wandel4daagse.

Jos van Elsbergen
Jos is zeer betrokken bij Wandelsportvereniging D.W.S. Afferden en de Wandel4daagse in gemeente Bergen. Hij ontving de onderscheiding vanwege de volgende vrijwillige activiteiten.
2002 - januari 2022: vrijwilliger bij en voorzitter van (2011-2016) Wandelsportvereniging D.W.S. Afferden. Jos verrichtte diverse werkzaamheden, waaronder het uitzetten van wandelroutes, het bemannen van het startbureau of rustplaats, het organiseren van ledenactiviteiten en het controleren van wandelknooppunten. Verder stond hij, samen met zijn echtgenote Brigitte aan de wieg van de avondvierdaagse in de gemeente Bergen. Sinds 2015 wordt de avondvierdaagse georganiseerd door Stichting Wandel4daagse Gemeente Bergen.
2015 – heden: initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Wandel4daagse Gemeente Bergen. De Wandel4daagse Bergen telt jaarlijks ca. 900 deelnemers. Tevens is Jos lid van de sponsorcommissie. Hij en zijn echtgenote zijn de drijvende kracht achter de Wandel4daagse.

Brigitte van Elsbergen-Megens
Net als haar echtgenoot is Brigitte zeer betrokken bij Wandelsportvereniging D.W.S. Afferden en de Wandel4daagse in gemeente Bergen. Zij ontving de onderscheiding vanwege de volgende vrijwillige activiteiten.
2002 - januari 2022: vrijwilliger bij Wandelsportvereniging D.W.S. Afferden. Brigitte verrichtte diverse werkzaamheden, waaronder het uitzetten van wandelroutes, het bemannen van het startbureau of rustplaats en het organiseren van ledenactiviteiten. Verder stond zij aan de wieg van de avondvierdaagse in de gemeente Bergen.
2004 – heden: vrijwilliger bij woonzorgcentrum Maasduinen Staete in Nieuw Bergen, onderdeel van De Zorggroep. Brigitte verricht administratieve werkzaamheden, maakt de wekelijkse activiteitenkalender en assisteert bij activiteiten. Daarnaast bezocht zij bewoners en assisteerde zij in de woonkamer voor mensen met dementie.
2015 – heden: vrijwilliger bij Stichting Wandel4daagse Gemeente Bergen. DeWandel4daagse Bergen telt jaarlijks ca. 900 deelnemers. Betrokkene is lid van de Commissie promotie en communicatie. Verder helpt zij met de registratie van de deelnemers en bemant zij de start- en finishpost. Brigitte en haar echtgenoot Jos zijn de drijvende kracht achter deWandel4daagse.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT