Een rondje van de zaak
Een rondje van de zaak Foto: Eigen

Den Asseldonk geeft een rondje tijdens Oktoberfest

Algemeen Hobby & vrijetijd

Nieuw Bergen | Al geruime tijd wordt er aandacht besteed aan het nieuwe Bergs Oktoberfest van zaterdag 15 oktober. Een evenement wat door de plaatselijke fanfare wordt georganiseerd, maar waarin de hoofdrol is weggelegd voor artiesten als Rob und Janneke, die Original Siebentaler en DJ Andreas Wahnsinn. Als extra stimulans heeft Den Asseldonk laten weten een mooie duit in het zakje te willen doen. De organisatie gaf eerder al aan dat het mooi zou zijn als bezoekers in échte ‘oktoberfest-kledij’ uitgedost zijn, maar natuurlijk is dit geen verplichte dresscode. Den Asseldonk heeft aangegeven dat ze dit graag wil stimuleren en daarom trakteert zij iedereen die in Lederhosen of Dirndl naar het Oktoberfest komt op een pul bier.

Locatiemanager Martijn Klaassen zegt hierover: “wij waarderen de inspanningen die de fanfare verricht in het organiseren van dit evenement. Dat zij ook de lokale middenstand er zo bij weten te betrekken is een grote plus. Daarom vinden wij dit ‘rondje van de zaak’ een mooie geste om nog wat extra’s te kunnen doen voor organisatie én bezoekers”.

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. Het wordt meer en meer duidelijk dat deze avond afwijkt van de reguliere fanfare-concerten. De programmering met diverse artiesten, maakt het tot een avond voor breed publiek. Blaasmuziek en Oktoberfest zijn weliswaar onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar als geen ander lijkt dit het juiste thema is om een brug te slaan tussen diverse doelgroepen. Waar het feest rustig zal starten met een heerlijk buffet, zal in de loop van de avond het dak er weer eens ouderwets vanaf gaan. En met DJ Andreas Wahnsinn op het podium, lijkt het helemaal onmogelijk om te blijven zitten.

De kaartverkoop loopt ondertussen goed door, het lijkt erop dat men dit feest in eigen dorp niet wil missen. Degenen die zich nog niet hebben verzekerd van een kaartje kunnen dit komende week nog doen via bergsoktoberfest@outlook.com of één van de voorverkoopadressen.