Afbeelding

Offerse Voetbal Kwats - Christy Mack!

Algemeen Column Sport

Afferden | Zondag 13 november 2022. De jongens van HRC zijn op bezoek bij laagvliegers Milsbeek 3. Een fanatieke warming-up in de - zo vroeg in de ochtend - aan vrieskou grenzende temperaturen, is ut Derd klaar voor de start!

Gezien de posities van beide teams op de ranglijst, zou je een walk-over verwachten, maar niets blijkt minder waar. In de eerste 10 minuten wordt al gauw duidelijk dat Milsbeek de huid duur verkoopt. Stug verdedigend, weet Milsbeek zelfs enkele malen gevaarlijk dicht bij het doel van de bezoekers te komen (ook bij de enkels, trouwens, want Milsbeek waren de houthakkers en onze benen de bomen). Echter staat de defensie ook bij de koploper, als een huis.

De aspirant heeft het moeilijk in het noorden van het zuiden. Maar, wanneer het team het moeilijk heeft, is het aan de groten om op te staan en hun ploeg bij de hand te nemen.

En dat is precies wat Tim Kaloz doet in de 27e minuut, wanneer hij op weergaloze wijze de bal achter zowel het standbeen als de keeper werkt! 0-1, de ruststand. De tweede helft spelen de gastheren opportunistischer, met enkele hachelijke momenten als gevolg. Gelukkig greep Miko Tagliafico resoluut in, waardoor zelfs dat gevaar werd afgeslagen.

Als Jari Arts de verdediging in de kleine ruimte het nakijken geeft en op Messiaanse wijze zijn eerste van het seizoen maakt, is de wedstrijd gespeeld.

Op de zevende dag keek de leiding naar de wedstrijd, en zagen ze dat het goed was