Afbeelding
Foto: Chris Smits

Gemeente zit met hangjeugd en scooterterreur in de maag

Algemeen 112 Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Patrick Robben heeft namens Dorpsbelangen Bergen vragen gesteld aan het college van B&W over de overlast van hangjeugd en scooterterreur op Mosaïque in Nieuw Bergen.

Volgens Robben zijn er vuurtjes gestookt in halletjes van de appartementen. Ook zijn de kledingcontainers op de parkeerplaats onlangs in brand gestoken door hangjeugd. Burgemeester Pelzer geeft aan dat de klachten bekend zijn en dat de Straatcoaches ermee belast zijn, welke onder de portefeuille van wethouder Ponjee vallen. Ook de politie is op de hoogte van de overlast, door personele onderbezetting hebben de viverse klachten en meldingen op dit moment een doorlooptijd van ongeveer drie weken. 

Burgemeester Pelzer onderzoekt of het inzetten van een ‘Mosquito’ een oplossing tegen de overlast kan zijn. Het systeem verspreidt geluid met een zeer hoge frequentie dat de meeste mensen ouder dan 25 jaar niet meer of sterk verminderd kunnen horen. Jongeren ervaren het geluid als irritant en zullen de omgeving waar het verspreid wordt daarom vermijden. Pelzer geeft aan dat het systeem ook het signaal van mobiele telefoons wegdrukt, waardoor het niet interessant is om op Mosaïque te blijven hangen. Het nadeel is dat eventueel ander (winkelend) publiek hiervan overlast kan ervaren.