Wandelen en winters genieten in de Maasduinen
Wandelen en winters genieten in de Maasduinen Foto: Lia Oosterwijk

Excursie: Winters genieten

Algemeen Hobby & vrijetijd Natuur

Wellerlooi | Op zondag 11 december om 10.00 uur vindt er een excursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De wandeling start vanaf de parkeerplaats bij Jachthut Op den Hamer aan de Twistedenerweg in Wellerlooi. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Aanmelden voor deze excursie is verplicht via www.limburgs-landschap.nl/kalender, want vol is vol. Vergeet niet om stevige wandelschoenen te dragen.

Nu de astronomische winter bijna van start gaat staat er weer van alles te gebeuren in Nationaal Park De Maasduinen. Vogels waarvan we tijdelijk afscheid moeten nemen omdat ze op trektocht gaan, terwijl we andere verwelkomen als wintergast. Bomen die hun laatste blaadjes verliezen en prachtig wit kleuren in de vroege ochtend met het rijp op de takken. Wat zal de winter ons dit jaar weer brengen? Wat dat betreft kan het letterlijk vriezen of dooien. Kom samen met speciale Maasduinengidsen kijken hoe de natuur zich opmaakt voor het koudste seizoen van het jaar.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT