'De iengebieëlde zieke' is te zien bij MFC De Buun in Well
'De iengebieëlde zieke' is te zien bij MFC De Buun in Well Foto: De Buunspeulers

De Buunspeulers komen met hilarische klucht

Algemeen Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur

Well | Na drie jaar mag en kan het weer en de Buunspeulers zijn er klaar voor. De affiche deed al veel stof opwaaien, want de hoofdrolspeler staat daar niet op zijn allerbest op. Hij kreeg veel reacties met de vraag of hij ziek was, maar het antwoord was altijd ‘nee’. “Er is heeeeel veeeel werk verzet om mij er zo slecht uit te laten zien op de poster”, aldus Wim van der Coelen. 

“En dat voor een komedie! Ja, ja je doet wat voor de fans. Kom lekker kijken op 24 of 25 maart en 1 april om 20.00 uur in MFC De Buun. Of de matinee voorstelling op 2 april om 14.00 uur. We zien je graag weer na drie jaren terug.”

Het verhaal
‘De iengebieëlde zieke’ is het verhaal over Emilius Cronenberg. Hij heeft hard gewerkt als metselaar en wilde eigenlijk rustig gaan leven. Dan overlijdt zijn vrouw en staat hij er alleen voor met een oudere dochter die maar niet aan een man raakt en een nakomertje die nog op het lyceum zit. Dat zou nog niet zo erg zijn als daar niet ook nog Melanie was. De ‘huishoudster’ in huize Cronenberg. Tussen Emilius en haar botert het niet echt en dat is te merken. Geweldige taferelen en lachwekkende situaties zijn het gevolg. Beide zijn op het scherpst van de snede en niemand geeft toe. Regelmatig sluipt Mevr. Braam nog binnen. Die weet wat ze wil; Emilius.  Vraag is echter…wil Emilius? 

Waar gaat dat naar toe? Hoe loopt dat af? Kom kijken bij de Buunspeulers. Een klucht zoals die moet zijn. Een pracht van een komedie onder de bezielende leiding van regisseur Karen Buwalda. Kaarten zijn te koop bij ‘Vissers alles onder een dak’, maar wacht niet te lang want er zijn al avonden uitverkocht.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT