Grote nederlaag voor Heijen

Uitgezonderd fases in het eerste half uur leverde Heijen een teleurstellende wedstrijd af tegen Hapse Boys. In Haps gingen de Heijenaren de spreekwoordelijke bietenbrug op met een nederlaag van 6-1. De beginfase was tegengesteld aan het uiteindelijke verloop van de wedstrijd. Heijen startte namelijk best goed en wist enkele kopkansen te creëren. De beloning voor het aardige begin bleef echter uit. Aan de andere kant was het bij de eerste de beste serieuze aanval van Hapse Boys raak. Joost van de Groes kopte de bal achter Mark van der Burg; 1-0. Heijen moest dit vrij onverwachte tegendoelpunt even verwerken, maar richtte zich op. Na een klein half uur werd een Heijense aanvaller in kansrijke positie teruggefloten voor buitenspel. Enkele minuten later misten twee Heijenaren de bal, terwijl er een mogelijkheid om te scoren aanwezig was. Hierna kantelde het spelbeeld aanzienlijk. In het laatste kwartier voor rust trok de thuisclub het initiatief nadrukkelijk naar zich toe. Heijen had het moeilijk met het felle en directe spel van de Hapsenaren. Een treffer van de Boys werd om onduidelijke redenen afgekeurd en een vrije trap van Frank Kohlen belandde op de buitenkant van de paal. Het bleek uitstel van executie. In de slotfase van de eerste helft zetten Thijs Kemperman en Frank Kohlen de thuisclub in no-time op 3-0. Waar Heijen hoopte de schade halverwege tot 1 doelpunt te beperken, begon de ploeg nu aan een vrij kansloze missie in het tweede deel. Daarmee was het leed nog niet geleden. Thijs Kemperman en Joost van de Groes zorgden binnen 10 minuten voor 4-0 en 5-0. Bij een aantal tegentreffers zag de Heijense defensie er niet goed uit, al moet gezegd dat er ook mooie staaltjes voetbal van Hapse kant bij zaten. Hierna hielp de scheidsrechter Heijen een handje door de bal op de stip te leggen na een betrekkelijk lichte overtreding op een Heijense aanvaller. Boy Hubbers wist wel raad met dit buitenkansje: 5-1. De beslissing van de arbiter sloot aan bij zijn optreden, dat het best als warrig kan worden omschreven. Het zorgde voor de nodige onduidelijkheden bij spelers en toeschouwers. Heijen verdient een zeker respect voor het feit hoe men in het laatste half uur omging met het feit dat de nederlaag een feit was en de handelwijze van de leidsman. Zowel Hapse Boys als Heijen kregen nog mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk wist alleen Emiel Jans het net te vinden. Dat er niet meer treffers vielen was mede te danken aan enkele goede reddingen van de Heijense doelman van der Burg, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat juist de 6-1 op het conto van van der Burg mag worden geschreven. Heijen was deze middag niet in goeden doen. Het vertoonde spel was niet best en de ploeg liet zich teveel afbluffen door de tegenstander. De Heijenaren hebben de komende week nodig om het gedaalde zelfvertrouwen terug te winnen en zich te prepareren voor de uitwedstrijd tegen Vianen Vooruit van aanstaande zondag 9 november. Bron: Maasduinennieuws.nl