VIOS verovert koppositie

Op de laatste zondag van november heeft VIOS 1 door winst op Winty 1 uit Wintelre de koppositie in de poule verworven. De dames uit Ottersum begonnen zeer sterk. Zij stonden na 5 minuten spelen al met twee doelpunten voor door goals van Jannah Schoofs en Eefje Coopmans. VIOS 1 kon dit sterke spel doorzetten, verdedigend en aanvallend. De Ottersumse dames verdedigden met de bekende tactiek: 'vingers in de neus!' Daardoor lieten de Wintelrese dames lang een magere nul op hun scorebord staan. Enkele minuten voor het rustsignaal lukte het Winty om eindelijk twee goals te maken en daarmee de ruststand op 8-2 te brengen. In de tweede helft kon VIOS 1 het snelle en afwisselende spel niet meer voor 100% doorzetten. Dit gaf Winty de ruimte om dichterbij te komen tot 10-5. De dames in oranje konden wel de voorsprong behouden met goals van Yvet Hollanders, Jetske van Bergen en Marita Koppes. De wedstrijd eindigde in 12-7 in het voordeel van VIOS. Door deze winst is VIOS 1 koploper van de poule geworden. Voor VIOS scoorden: Janneke Haage (2x); Jannah Schoofs (3x); Marita Koppes (1x); Yvet Hollanders (4x); Eefje Coopmans (1x) en Jetske van Bergen (1x). Volgende week reizen de Ottersumse dames af naar Weurt om te korfballen tegen Nas 1. Natuurlijk met als doel de koppositie te behouden. Gunda Lamers van Vios aan de bal. Bron: Gezien.nl