SPES speelt wisselvallig

Archiefbericht

SPES was te gast in Velden bij Swift, waar gespeeld werd in een prachtige nieuwe sporthal. Doorgaans zijn de wedstrijden tegen Swift spannend en ontlopen de teams elkaar niet zoveel. SPES startte prima met Femke Wijnhoven weer in de basis na een vervelende blessure. Enkele speelsters hadden last van griep, speelden desondanks in deze wedstrijd. Binnen 5 minuten hadden Femke Wijnhoven en Anouk Janssen sw 0-2 op het scorebord staan, Nadat Swift van afstand raak schoot ging het bij SPES prima, het speelde soepel in een hoog tempo, waar Swift niet zoveel tegenover kon zetten. SPES liep vervolgens uit naar 1-6 door doelpunten van Desiree Nagels, Anouk Janssen via een strafworp en Femke Wijnhoven en Jessie Janssen van afstand. Swift kon nu wat griep op de wedstrijd krijgen en werd er afwisselend gescoord, waar Anouk Janssen er 3 voor haar rekening nam en Yara Koster de ander. Er werd gerust met een comfortabele voorsprong van 5-10. Na de thee kwam Swift gedreven uit de kleedkamer, waardoor de wedstrijd fysieker werd en het spel niet ten goede kwam. SPES kon het in de verdediging nog redelijk bolwerken, aanvallend waren de dames van slag. Swift profiteerde daar van en wist na een kwartier tot 2 punten te naderen door een strafworp en 2 afstandsschoten. Jessie Janssen vergrootte de voorsprong weer door van afstand raak te schieten, daarna waren de doelpunten even op. Met nog 8 minuten begon Swift aan een inhaalrace, waar SPES geen antwoord op had. Met afstandsschoten en een starfworp trok Swift de overwinning naar zicht en sloot af met 13-11 en staat nu wat sterker op de 2e plaats. Bron: Maasduinennieuws.nl