Stormvogels sluit 2015 winnend af

Met een prachtige vrijetrap brak Bart Seegers de wedstrijd in de 66e minuut open. FC Uden dat in deeerste helft het betere veldspel liet zien, probeerde met een aanvallendewissel de gelijkmaker te scoren, maar liep bij een corner een verdere achterstandop. Eindstand 0-2 in het voordeel van Stormvogels'28. Dewedstrijd was amper begonnen toen middenvelder Nils Goertz van Stormvogels opde doellijn redding moest brengen na een kopbal van Patrick Witjes. Dit bleeklater de enige keer te zijn dat de prima keepende Stormvogels doelman JeffreyKoch gepasseerd zou worden.  Het veldspelvan FC Uden was zeker in het begin van de wedstrijd beter als dat vanStormvogels , wellicht omdat ze gewend zijn aan het spelen op kunstgras. Kansenleverde het niet op. Na een kwartier kwam Stormvogels wat beter in de wedstrijden golfde het spel op en neer, beide doelmannen hoefden echter niet reddend opte treden. In de 35e minuut kwam FC Uden bijna op voorsprong. Patrick Witjes,de beste aanvaller van FC Uden deze middag, schoot een bal vanaf 20 meterbuitenkant paal naast. Het eerste gevaar van Stormvogels kwam snel hierna, eenharde vrije trap van Bart Seegers, tussen keeper en verdediging in, konternauwernood worden weggewerkt voor de inkomende Stormvogels spits. Hetslotakkoord van de eerste helft was voor FC Uden, de ingevallen Moukhtar Sourymikte net over, in een poging doelman Jeffrey Koch met een lob te verrassen. Nade pauze was het FC Uden die de eerste doelpoging liet noteren. Een schot vanBrim Franssen werd goed gepakt door de Stormvogels goalie. Een kwartier na rustwas Lloyd Kooiman dicht bij een openingsdoelpunt, zijn schot uit de draai gingrakelings over het doel van FC Uden keeper Denny Witjes. Niet lang hierna washet weer de beurt aan FC Uden, spits Patrick Witjes werd middels een steekbalaangespeeld en draaide goed weg van zijn tegenstander, maar vond vervolgens inde Stormvogels doelman zijn meerdere. Meteen hierop was het weer de beurt aanStormvogels, een goede voorzet van de opgekomen vleugelverdediger SjoerdScholtz kon net niet worden binnengewerkt door Tijn Wabeke. In de 66e minuut begonLloyd Kooiman aan een solo, maar werd in schietpositie zijnde  onreglementair afgestopt. Bart Seegers schootde toegekende vrije trap, onhoudbaar voor de FC Uden keeper, in de kruising. FCUden probeerde met de ingevallen Hakop Aslamjan wat meer druk op de Stormvogelsverdediging te leggen maar deze stond, net als verleden week tegen Volkel,goed. En als er dan eens een bal wat verder richting doel kwam, zoals tienminuten voor het eindsignaal bij een kans van wederom Patrick Witjes, bracht deStormvogels keeper redding. Doordat FC Uden steeds verder naar voor speelde kwamer voor de Stormvogels aanvallers meer ruimte. Vijf minuten voor het eind kreegStormvogels een hoekschop die door de ingevallen Ingo Custers werdbinnengewerkt. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. De goed leidendescheidsrechter Billekens, die de kaarten op zak hield, maakte niet lang hiernaeen einde aan deze sportieve wedstrijd. Op zondag 24 januari 2016speelt Stormvogels uit tegen Avesteyn.