Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

Column: Ti Ta Tovenaar

Column Column Column

Hoeveel kamers heeft jouw huis? Neem jij in al je wijsheid ook je beslissingen in je Eerste kamer? En is je Tweede kamer ook een speelkamer, waarin lekker geruzied mag worden?

Want zo gaat het in het groot ook. Daar mag je via mevrouw de voorzitter bijna alles zeggen. Ook al luistert het handjevol aanwezigen maar half. Ze zijn aan het twitteren of doen een dutje.

Ministers zijn vaak het mikpunt. Zo kan de nieuwbakken minister Kuipers het nooit goed doen. De GGD zal bij een nieuwe coronagolf test- en vaccinatielocaties opschalen, maar scholen, ziekenhuizen en de horeca moeten zelf met plannen komen om een nieuwe lockdown in het najaar te voorkomen.

Hoe moeilijk kan dat zijn? Je zou toch denken dat we met zijn allen wijs geworden zijn na twee jaar ellende. We gaan niet meer iedereen drie keer zoenen. We wassen overal bij binnenkomst onze handen. We houden afstand tussen tafeltjes in de horeca. We houden het thuiswerken erin. Dat kunnen we heel goed zelf. En mondkapjes hebben we nog zat.

Maar nee, de parlementsleden wijzen naar het kabinet. Daar moet HET BELEID vandaan komen. Papa moet zeggen wat we moeten doen.
Papa is echter niet Ti Ta Tovenaar.

Cora Leek

!