Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

Column: Op zoek naar het einde

Column Column

Na een fikse toename van abonnees tijdens de coronapandemie haken klanten van Netflix nu af. Daar moest iets aan gedaan worden. Dat van buiten meeliftende kijkers moeten bijbetalen klinkt redelijk. Maar het aanbod van een lager abonnement inclusief reclames stuit me tegen de borst.

Waar ben je nog veilig voor reclames? Zelfs het journaal begint niet stipt om 20.00 uur, want eerst volgen nog beelden over wat er ‘straks’ na het journaal komt, wat in feite preken voor eigen parochie is.

Bij het zappen verval je van het ene reclameblok in het andere. Tussen die blokken van acht hele minuten blijft er steeds maar een zuivere speeltijd van tien minuten over. En bij uitzending gemist kun je niet doorspoelen. Tja, de talkshows en spelprogramma’s moeten ergens van betaald worden. Om het maar niet eens te hebben over datingprogramma’s waarin je kiest voor een blote piemel.

Moet die ether echt dag en nacht gevuld worden met grote en kleine omroepen, vergelijkbaar met het parlement met al zijn splinterpartijtjes?
Waar eindigt deze vloedgolf van bla-bla-bla?
Hoe lang blijven we dit als makke schapen tolereren?
Wie gaat er mee op zoek naar het einde?
Of moet ik daar weer een partij voor oprichten?

Cora Leek

!