Het bodemonderzoek is in volle gang
Het bodemonderzoek is in volle gang Foto: Gemeente Gennep

Onderzoeken Lob van Gennep

Openbare publicatie Hoog water - LOB - Dijken

Gennep | Op dit moment lopen er verschillende onderzoeken binnen het project Lob van Gennep. In dit bericht vindt u een update van het grondonderzoek en archeologisch onderzoek.

Sinds oktober wordt een grondonderzoek uitgevoerd in het projectgebied. Met behulp van handmatige boringen wordt de eventuele aanwezigheid van verontreinigingen in de bodem onderzocht. Deze boringen worden deze maand nog afgerond. Daarnaast wordt het draagvermogen van de bodem onderzocht met behulp van een sondeerwagen. In het gebied worden in totaal 340 sonderingen uitgevoerd. In Milsbeek zijn al enkele sonderingen uitgevoerd. Medio februari volgen sonderingen achter de steenfabriek en nabij de Bloemenstraat richting de N271. In Ven-Zelderheide starten begin februari de sonderingen ter hoogte van het landbouwgebied Zelder. Eind maart wordt het onderzoek uitgevoerd ten zuiden van de Kleefseweg in de omgeving van de dam. In Ottersum start het onderzoek eind februari in de buurt van de Henakker en de Kleineweg. Vanaf begin maart volgen sonderingen bij ’t Zand, de voetbalvelden van Achates en de Kleefseweg tot Parc Buitengewoon.

Naast het grondonderzoek, start deze maand een verkennend archeologisch booronderzoek. Dit onderzoek vindt voornamelijk plaats langs de (nieuwe) dijken en op de plekken waar het project de uiterwaard wil verlagen. Het onderzoek brengt in kaart of er op deze locaties een kans bestaat op aanwezigheid van archeologische resten. De resultaten bepalen of en waar vervolgonderzoek noodzakelijk is. Het verkennend onderzoek loopt de gehele maand februari.

Kijk voor meer informatie over de onderzoeken op www.lobvangennep.nl/nieuws.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT