De energiebus komt ook bij u in de buurt
De energiebus komt ook bij u in de buurt Foto: Gemeente Gennep

Met de gemeente in gesprek over energietransitie

Openbare publicatie Duurzame energie

Gennep | Volgende week gaat de gemeente Gennep in gesprek met inwoners over de energietransitie Wat doet u om de energierekening omlaag te krijgen? Wat zou de gemeente volgens u moeten doen om van het gas te gaan? Wordt u wel voldoende geïnformeerd over energiebesparing? 

De gemeente wil graag samen met inwoners antwoorden vinden op deze vragen. Dat gebeurt middels een bus die van maandag 3 tot en met zaterdag 8 oktober door alle kernen van de gemeente rijdt. De uitkomsten van deze gesprekken worden gebruikt bij het nemen van maatregelen voor de komende jaren. 

In 2040 wil de gemeente dat alle energie die wordt gebruikt - inwoners, bedrijven en de gemeentelijke organisatie - duurzaam wordt opgewekt, dus zonder uitstoot van CO2. Er zijn verschillende opties om energiebesparing te combineren met zonnepanelen op daken, windmolens, zonnevelden en andere manieren om duurzame energie op te wekken. Alleen zonnepanelen op alle geschikte daken zou slechts circa 18 procent van het totaal aan energie leveren die nodig is. Op dit moment produceren zonnepanelen op Gennepse daken twee procent van de totale energievraag in de gemeente.

We komen bij u in de buurt
Hieronder ziet u wanneer de bus bij u in de buurt komt. De bus staat er ongeveer van 10.00 tot 16.00 uur (in Ven-Zelderheide alleen ‘s middags).
Maandag 3 oktober Ottersum, kerk
Dinsdag 4 oktober Gennep, Wilhelminaplein
Woensdag 5 oktober Gennep, Europaplein
Donderdag 6 oktober Gennep, Europaplein (10.00-13.00 uur) en Ven-Zelderheide, kerk (13.00-16.00 uur)
Vrijdag 7 oktober Milsbeek, Kerkstraat
Zaterdag 8 oktober Heijen, d’n Toomp