Vogelkoning Nico Kleintjens, publiekskoningin Sophie Leupers en koning Jesse Custers
Vogelkoning Nico Kleintjens, publiekskoningin Sophie Leupers en koning Jesse Custers Foto: Frans Thonen

Jesse Custers prolongeert koningstitel bij Prins Hendrik

Sport Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur Sport

Afferden | Afgelopen zondag11 september heeft Jesse Custers tijdens het koningsschieten bij schutterij Prins Hendrik zijn koningstitel geprolongeerd. Het is inmiddels de vierde keer dat hij deze titel mag dragen. Voor de coronacrisis nu 2 jaar geleden, eiste Jesse ook al deze titel voor zich op. Afgelopen zondag bleek zijn vizier nog even scherp te zijn afgesteld als twee jaar geleden. (Door Frans Thonen)

Tijdens de start van het koningsschieten gaf hij meteen zijn visitekaartje af door tijdens de eerste ronde alle bolletjes er af te schieten. Uiteindelijk bleek hij onovertroffen en waren de koningstitel en de bijbehorende beker opnieuw voor hem. 

Bij het vogelschieten mocht oudgediende Nico Kleintjens zich voor de derde keer vogelkoning noemen. Met het 137ste schot gaf hij de vogel de genadeklap en gaf daarmee zijn medeschutters het nakijken.

Afgelopen zondag kon het publiek ook een gooi naar de publieksvogel doen. Onder veel belangstelling ging deze titel met het 166ste schot naar de onervaren Sophie Leupers uit Horst. Zij had nog nooit eerder met een geweer geschoten en genoot met volle teugen van deze overwinning.

Tot slot besteedde voorzitter Wim Erren aandacht aan het 25-jarig jubileum van Bert Megens. Na diverse functies te hebben vervuld binnen de schutterij is hij nu wapenmeester en verantwoordelijk voor de wapens binnen de vereniging. Hij ontving van de voorzitter een mooi speldje voor op het tenue. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT