Astrantia zette alles op alles om de 2-0 achterstand weg te werken
Astrantia zette alles op alles om de 2-0 achterstand weg te werken Foto: Marieke Lemmen

Astrantia nieuwe koploper, RESIA klimt naar derde plaats

Wellerlooi | Op sportpark Bos en Heide in Wellerlooi heeft Resia ‘42 goede zaken gedaan en met een 4-2 zege zich in de kop van de ranglijst genesteld. Met de rust was het nog 0-1 voor de gasten van VCA uit Sint Agatha, maar Martijn Derks maakte al snel de gelijkmaker. VCA wist wederom op voorsprong te komen, maar vervolgens waren het Maik Michiels, Maan Brand en nogmaals Maik Michiels die de eindstand bepaalden.

In Leunen ging Astrantia uit Middelaar op bezoek voor de topper in de vijfde klasse met als inzet de koppositie van de ranglijst. Het werd een spectaculair duel met veel doelpunten waarbij de thuisploeg in de eerste helft de lakens uitdeelde en met 2-0 ging rusten. In de tweede helft zette Astrantia alles op alles om de achterstand weg te werken, en Leunen gooide alles in de strijd om dit te voorkomen, met als gevolg twee rode kaarten voor de thuisploeg. De gasten uit Middelaar maakten hiervan dankbaar gebruik en scoorden via Thijn Fransman (2x) en Rick Simons de drie benodigde doelpunten om de zege veilig te stellen en de koppositie in de ranglijst over te nemen.