De trotse kampioenen met een heuse kampioensschaal
De trotse kampioenen met een heuse kampioensschaal Foto: Ton Lemmen

MDOC-meiden voetbalkampioen

Sport Sport

Arcen | De meiden van MO15 van het samenwerkingsverband MDOC, bestaande uit leden van EWC ‘46, Resia ‘42, DEV-Arcen en RKDSO zijn kampioen geworden!

Al met al eigenlijk niet zo gek dat dit team kampioen is geworden. Op maandag 15 mei verloor de laatst overgebleven concurrent, waardoor deze met nog twee wedstrijden te gaan acht punten achterstand had op de meiden van MDOC. Daarna zijn diverse ouders aan de slag gegaan om van zaterdag 20 mei een onvergetelijke dag te maken. Op vrijdagavond kwam het verontrustende bericht dat de tegenstander van de volgende dag niet voldoende spelers op de been zou krijgen, maar uiteindelijk werd er toch een echte kampioenswedstrijd gespeeld. 

Sportpark De Hondskamp in Arcen stroomde vol met toeschouwers en met een klinkende 7-1 score werd de 11e overwinning behaald. Daarna een prachtige ontlading met alles erop en eraan, gevolgd door een huldiging met de kampioenschaal. Eerst werd er nog op het sportpark feest gevierd, inclusief buikschuiven, daarna kwam de huifkar voor de zegetocht door de dorpen waar de meiden vandaan komen.

Achtereenvolgens kwamen we door Arcen, Wellerlooi, Well, Blitterswijck en tot slot in Wanssum. In ieder dorp werd op een centrale plek een kampioensfoto gemaakt. Daarmee was het nog niet gedaan, want bij één van de meiden thuis werd nog gezwommen en genoten van een heerlijke barbecue. 

Aan het einde van de dag was het te koud geworden om nog te zwemmen en de coaches dachten aan het natte pak te ontkomen, maar daar dachten de meiden anders over! De coaches werden gelokt met een laatste fotomomentje en kregen toen alsnog diverse bidons over zich heen. Een mooi slotstuk van een prachtige dag. De schrijver van dit stuk is dankbaar en trots dat hij als grondlegger van het team ook deel uit heeft mogen maken van deze dag. 

MDOC MO15 is een écht team waar iedereen meetelt en dat wordt gesteund door een enorme ouderbetrokkenheid!

(Door Ton Lemmen)

MDOC bestaat uit de volgende kanjers:
- Sofie “safe” Alexiou. Wat is een goed team zonder een fantastische keeper? Deze combinatie van talent en over mijn lijk mentaliteit is bijna niet te passeren.
- Jennifer “alles onder controle” Wijnen. Is het slot op de deur en kan ontzettend goed voetballen, zeker met mooi weer ??.
- Floor “welke muur?” Wijers. Deze verdedigster is voor niets of niemand bang en loopt als het moet dwars door een stenen muur.
- Melissa “never give up” Rokven. Als het je als aanvaller per ongeluk lukt om haar voorbij te komen, dan kom je haar nog een keer tegen.
- Roos “groeibriljant” Janssen. Is het seizoen begonnen bij MO13, maar heeft zich zo goed ontwikkeld dat ze (moeiteloos) de overstap heeft gemaakt naar MO15.
- Miek “no problem” de Mulder. Is die echt pas dit seizoen begonnen met voetballen? Is probleemloos in het team gerold en schakelt haar tegenstanders zeer gedegen uit.
- Ysa “organizer” van Dijck. Zij heeft het overzicht en doorziet het spel. Baken van rust die voor de balans in het team zorgt: is dus onze aanvoerster.
- Lianne “stille kracht” Hofmans. Beschikt over een perfecte passing en balletje hooghouden doet ze net zo gemakkelijk als Messi.
- Liz “fast as lightning” Aarts. Als ze je voorbij is, zie je haar nooit meer terug. Beschikt bovendien over een perfecte traptechniek voor vrije trappen en corners.
- Julie “smart en social” Spee. Slimme en sociale meid die ongemerkt zorgt voor verbinding.Super belangrijk voor het teamproces.
- Kris “alleskunner” Jans. Van keeper tot spits; ze kan letterlijk op elke positie spelen. We zijn aleen heel seizoen op zoek naar iets wat ze niet kan, maar dat hebben we nog niet gevonden.
- Isa “perfect” Fransman. Aangeboren talent. Als je van mooi voetbal houdt, dan moet je een keer naar Isa komen kijken; zij beschikt over een fluwelen techniek en balbehandeling.
- Julia “just do it” Clevis. Niet nadenken, gewoon doen en dan moet de tegenstandster maar zien hoe ze haar tegen houdt.
- Denise “drive and power” Willems. Met haar tomeloze inzet en wilskracht bijna niet te stoppen. Bij uitstek degene die als het even niet loopt toch de wedstrijd openbreekt.
- Mela “de bal moet erin” Mulders. Onze enige echte spits. Hoe ze het doet, doet ze het, het maakt allemaal niet uit, als de bal maar in de goal van de tegenstander gaat.
- Peter “tacticus” Lemmen. Zorgt ervoor dat onze puberende kanjers in de wedstrijden de juiste dingen doen en dat de gezelligheid niet ten kosten gaat van het resultaat.
- Hilke “motivator” Alexiou. Heeft naar eigen zeggen geen verstand van voetbal, maar is een bron van inspiratie en verbinding voor zowel de meiden als hun ouders.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT