Groen licht voor bouw Alverman

Video Maatschappelijke discussie

Afferden | De gemeenteraad van Bergen heeft tijdens de raadsvergadering van dinsdag 23 maart ingestemd met de financiering van MFA De Alverman. Daarmee kan de bouw van het nieuwe gemeenschapshuis in Afferden beginnen.

Vier insprekers hebben de moeite genomen om hun zorgen over de haalbaarheid van een gezonde exploitatie van MFA De Alverman 2.0 nogmaals aan de raadsleden te uiten. Na twee termijnen en een schorsing van een half uur hebben de coalitiepartijen CDA, VVD en PK ingestemd met het collegevoorstel waarin het tekort van ruim 116.000 euro op de begroting als lening zal worden verstrekt.

Wethouder Claudia Ponjee is blij dan nu eindelijk de schop in de grond kan en ook VVD raadslid Jack Jennissen hoopt dat de bouw snel van start zal gaan. Jacob Knoops van het CDA en Jos Valckx van de PK waren het erover eens dat er nu eindelijk maar eens duidelijkheid moest komen en dat Afferden lang genoeg heeft moeten wachten. 

Het was alleen oppositiepartij KERN die zich als fel tegenstander opwierp en het plan resoluut afwees. Fractievoorzitter Camps stelde grote
vraagtekens over de begroting van het nieuwe gemeenschapshuis dat volgens hem gebouwd was op drijfzand. Hij is ervan overtuigd dat de gemeente komende jaren de dupe gaat worden van het te verwachten exploitatietekort.

Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT