Tijd voor een korte pauze en een bakkie koffie
Tijd voor een korte pauze en een bakkie koffie Foto: Gemeente Gennep

Gennep Schoon

Openbare publicatie Hobby & vrijetijd Maatschappelijke discussie

Gennep | Op zaterdag 18 maart 2023 vond de jaarlijkse Maas Cleanup-Gennep Schoon actie plaats. Met ruim 270 personen werden de oevers van de Maas en Niers weer opgeschoond.

En er was weer genoeg om op te schonen. Er zijn ongeveer 190 vuilniszakken gevuld met afval en daarnaast werden ook veel groot materiaal gevonden zoals een fiets, jerrycans, autobanden, keukenkastpanelen, laminaat, metalen, grote hoeveelheden tempex en ga zo maar door. Helaas wordt er nog dagelijks afval vanuit de auto in de berm gedumpt. 

Ondanks dit alles is het opschonen in groepen elk jaar een verbindende en gezellige activiteit, die door de diverse verenigingen met een gezellige lunch wordt afgesloten. Dit jaar werden de deelnemers ook weer een kopje koffie of thee met iets lekkers getrakteerd, maar wat zou het fantastisch zijn als deze acties overbodig worden. “Daar willen we naartoe”, aldus de organisatie. “De natuur en de dieren ondervinden heel veel schade van het gedumpte afval en de mens uiteindelijk ook. Dus bij deze ook nog een oproep om afval niet in de natuur achter te laten.”

“En de deelnemers willen we hierbij nogmaals hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de actie!”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT