Afbeelding
Foto: Chris Smits

Diamant voor echtpaar ‘Graskat’ Janssen

Algemeen Familieberichten

Siebengewald | Geheel volgens traditie hebben ook Helmut en Mientje elkaar tijdens de kermis in de danstent ontmoet in 1958. Vier jaar later is het stel op 21 juni 1962 op het gemeentehuis in Bergen in het huwelijksbootje gestapt. Nu zestig jaar later heeft burgemeester Pelzer het diamanten paar verrast met een kopie van de originele trouwakte. 


Samen bekijkt het bruidspaar de kopie van de trouwakte 

De nu 82-jarige Helmut is geboren in Weeze en opgegroeid in Siebengewald waar de meesten hem kennen als ‘Helmut de Graskat’, die in zijn vrije tijd kelnerde bij Zaal Weys tijdens bruiloften en andere feestjes en waar Mientje achter de tap stond. 

Mientje is als Veldens meisje opgegroeid met twee zussen en drie broers, en is inmiddels 84 jaar. Tijdens een bezoekje aan ome Wim in in Bergen (waar ze met de bus bonen ging brengen) is ze op de Siebengewaldse kermis terechtgekomen, waar ze Helmut toen dus heeft ontmoet.

Het paar is na hun huwelijk in Siebengewald gaan wonen waar beide dochters zijn geboren. Inmiddels mogen ze zich vier keer grootouders en een keer overgrootouders noemen. Ondanks dat ze beiden de tachtig zijn gepasseerd wonen ze nog steeds geheel zelfstandig zonder hulp aan huis.

Samen hobbyen
Ruim 27 jaar heeft het stel samen bij de diverse horecazaken uitgeholpen. Ook mogen Helmut en Mientje zich hét viskoningspaar van Siebengewald noemen. Niet alleen wist Helmut maar liefst 21 koningstitels te bemachtigen en Mientje 7, maar ook visten ze samen meer dan 300 bekers bij elkaar. Nu jaren later geeft De Graskat zijn geheim prijs: gedroogde gemalen duivenstront. Als vrijwilliger heeft Helmut ruim 25 jaar in het bestuur van de visvereniging en ook nog eens jaren bij voetbalclub Stormvogels ‘28 zijn diensten verleend.

Tegenwoordig hebben ze een hele andere hobby, samen op markten staan om daar hun eigengemaakte vogelhuisjes en aanverwante artikelen te verkopen. Bijna elk weekend gaan ze in alle vroegte op pad om de beste plaatsen te bemachtigen. Ook zijn ze vanaf de eerste editie een vaste standhouder op de Strassenparty. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT