Afbeelding
Foto: Simone Brouwer
FOTO & VIDEO

Keramisto al 35 jaar toonaangevend

Video Kunst & cultuur VIDEO

Plasmolen | ‘Hip en trendy met keramiek’, zo kun je het decennia oude internationale pottenbakkersfestival het beste omschrijven. Dat keramiek hot is blijkt wel uit het grote aantal bezoekers op de Keramiek beurs in Plasmolen, afgelopen weekend op zaterdag 16 en zondag 17 september.

De parkeerplaats bij de Mookerplas was overvol en de rijen belangstellenden bij de stands was overweldigend. Af en toe was was zelfs een dringen van jewelste om de ontwerpen te kunnen bewonderen van de 80 kunstenaars, die uit heel Europa naar dit inmiddels beroemde en internationale keramiekfestival waren gekomen, dat alweer voor de 35e keer werd gehouden.

Keramiek is al een tijdje aan een comeback bezig, vooral omdat jonge generaties veel meer waarde hechten aan authentieke handgemaakte producten in de huidige wegwerpmaatschappij. Zo is het mindful maakproces een uitdagende tegenstelling in onze snelle digitale maatschappij.

Dat blijkt ook uit de vele afbeeldingen van keramiek die te vinden zijn op Instagram, Pinterest en TikTok. Deze hastags helpen om van alles over keramiek te vinden:  #ceramics #keramiek #pottery #diypottery en #claycrafts.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om dit festival te bezoeken dan is het een goed idee om dit festival alvast voor volgend jaar in uw agenda te zetten, want in 2024 zal dit ook weer in september gehouden worden. Het is absoluut de moeite waard!


Radboud & Simone Brouwer

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT