Sacha de Boer, Ignas v Schaick, Willem Berents, Eric Vloeimans en Melanie Kutzke
Sacha de Boer, Ignas v Schaick, Willem Berents, Eric Vloeimans en Melanie Kutzke Foto: Chris Smits

Rode loper en bloemen voor Loois koppel

Video Natuur VIDEO

Rotterdam | Een betere timing was niet mogelijk voor de grote première van de natuurfilm Wild Port of Europe als openingsfilm van het Wildlife Film Festival Rotterdam. Op dierendag - 4 oktober - mocht het Wellerlooise echtpaar Willem Berents en Melanie Kutzke in Rotterdam over de rode loper het theater betreden waar hun megaproject over de wilde natuur in de Rotterdamse haven eindelijk vertoond werd aan het grote publiek.

Voorbereiding, research en productie over een tijdsbestek van zes jaar, en meer dan 300 uur aan opnames gingen eraan vooraf. Het beeldmateriaal werd uiteindelijk terug geknipt tot een weergaloze film van 85 minuten. De muziek van Eric Vloeimans met zijn sfeervolle trompetklanken zorgt voor een extra beleving en de aangenaam zwoele stem van Sasha de Broer als voice-over maakte de productie af. 


De bezoekers waren lovend enthousiast na het zien van de film. Als kijker krijg je een goed beeld hoe de natuur zich in veel gevallen aanpast aan de omgeving, in dit geval de Rotterdamse haven. De manier waarop de verschillende dieren, ook die je er niet meteen zou verwachten, daar hun thuis hebben gecreëerd is op een verrassende en vaak ontroerende manier in beeld gebracht. Vanaf 20 oktober draait de film in diverse bioscopen door heel Nederland.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT