Afbeelding
Foto: Simone & Radboud

Koffieconcerten Goch een schot in de roos

Video Hobby & vrijetijd Kunst & cultuur VIDEO

Goch | Op zondag 5 maart 2023 viel er weer heel veel te genieten in de reeks koffieconcerten die in het stadhuis van Goch worden gegeven.

In de foyer van het stadhuis van Goch mochten Vera Nebylova met haar cello en Alp Civivi met zijn fagot het beste van hun kunnen laten horen en dat was absoluut niet te veel gezegd, want wat lieten deze twee artiesten een aantal uitmuntende muziekstukken aan het enthousiaste publiek horen. De in Rusland geboren Vera Nebylova en de in Ankara,Turkije geboren Alp Civici brachten een uitgebreid programma met werken voor fagot en cello, bestaande uit gearrangeerde stukken van Bach en Rossini, alsmede sonates en suites van Cassadó. Na afloop van het concert kregen de artiesten een daverend applaus van het aanwezige publiek in de tot de laatste plaats bezette zaal.

De koffieconcerten vinden in Goch en omgeving steeds meer een jong en enthousiast publiek. Onder de artistieke leiding van professor Boguslaw Jan Strobel presenteert de KulTOURbühne Goch al vele jaren de bekende concertreeks met internationale musici. Dit jaar staat de verscheidenheid aan instrumenten en ensembles centraal, die het publiek de virtuositeit van hun kunnen laten zien op een grote verscheidenheid aan instrumenten, zoals harp, saxofoon, gitaar en diverse andere blaas- en snaarinstrumenten. De luisteraars kunnen klassieke en hedendaagse muziek verwachten. De studenten presenteren graag hun vaardigheden op het podium en maken in deze weekenden altijd een kleine “concerttour” door drie steden. We zijn verheugd om deel uit te maken van deze serie! De lichtheid en goede akoestiek van de foyer van het stadhuis zijn ook geschikt voor bezoekers die niet noodzakelijkerwijs bekend zijn met klassieke muziek, maar geïnteresseerd zijn in muziek in het hele spectrum. Tijdens de concertpauzes biedt de vereniging “Ökumenische Eine-Welt-Gruppe Goch” gratis koffie of thee aan. Donaties voor de artiesten zijn welkom.


Het volgende concert in deze reeks vindt plaats op zondag 2 april 2023 om 15:30 uur in de foyer van het stadhuis in Goch met medewerking van gitaristen Nikolai Studenikin en Vladislav Fedorov, van de Hogeschool voor muziek en dans uit Keulen.

Radboud & Simone Brouwer

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT